Citiraj:
Autor yoke
...780G (radeon 3400 ili sto li vec) + AMD 64X2 4GHz (za 360kn) + 2GBrama bi mogli bez problema vrtiti bilo koji 1080p ?
|
Da samo to je 2x2Ghz ne 4ghz, nemoj hulit...
Citiraj:
Autor yoke
by the way...citao sam recenzije ove maticne...i bilo je rijeci o HD materijalima, samo nisam siguran da sam igdje procitao da su testirali s .mkv fajlovima koji izgleda prave najvise problema, odnosno najvise opterecuju procesor...pa iz tog razloga samo zelim potvrdu da to moze zvakati 1080p.mkv...
|
Ne nisi dobro shvatio kod HD materijala je opterećenje samog dekodiranja slike manji dio problema (i ovaj standardni već rašireni mkv čak i nije najzahtjevniji, najgori su zapravo mp4 fajlovi sa suludim rateovima iako se i mkv može takav napravit naravno malo ko to radi) mkv je problematičan zato jer nisu svi po standardu i radi toga kad se radi demuxanje/splitanje (prvi dio operacije u koj razdvajaš video stream, audio stream(ove) i titlove ako ih ima) ono mora preko softwareskog ići i problem je u tome kaj neće svaki codec i program sa hardware podrškom za grafe prihvatiti takav stream iz demuxera i ako ga ne prihvati ti nemaš akceleracije da se na trepavice postaviš (upravo zato i nema problema sa bd formatom i hd dvdima jer kod njih je direktni stream) s vremenom možda se nešto i standardizira ali sada trenutno kako stvari stoje imaš šansu 50:50 da će ti mkv kojeg negdje nađeš biti kompatibilan tj da neće biti kompatibilan...
Oni koje rade veće kompanije kao trailerre i sl koji imaju samo vide/audio i napravljeni su striktno po specifikaciji (mkv je kontejner možeš ga zamisliti kao DVD sa njegovom strukturom samo u jednom fajlu kao iso image DVDa ako oćeš takom, isto je i mp4 i avi i još par) onda će radit, ako je sfušen e onda neće...
E sad problem je u tome kaj nekad sam core procesora nije problem nego ostatak jer kod hd videa su ti sabirnice i ram pod srtresom više nego kod bilo čega drugoga...
Recimo ovako - 1920x1080 pixela je 2073600 pa puta 32bit boja je 66355200 bita pa puta 50 fps je 3317760000 bita u sekundi prometa samo za sliku...
E sad lako ideš vidjeti 3317760000 / 8 (za bajte) pa onda 1024 * 1024 (megabajti) i dobiješ 395,5 mb/s za
jednosmjerni promet a kad ti kad dekodiraš mkv provlačiš to par puta simo tamo ako nema akceleracije...