View Single Post
Staro 15.06.2008., 15:06   #281
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
...780G (radeon 3400 ili sto li vec) + AMD 64X2 4GHz (za 360kn) + 2GBrama bi mogli bez problema vrtiti bilo koji 1080p ?
Da samo to je 2x2Ghz ne 4ghz, nemoj hulit...

Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
by the way...citao sam recenzije ove maticne...i bilo je rijeci o HD materijalima, samo nisam siguran da sam igdje procitao da su testirali s .mkv fajlovima koji izgleda prave najvise problema, odnosno najvise opterecuju procesor...pa iz tog razloga samo zelim potvrdu da to moze zvakati 1080p.mkv...
Ne nisi dobro shvatio kod HD materijala je opterećenje samog dekodiranja slike manji dio problema (i ovaj standardni već rašireni mkv čak i nije najzahtjevniji, najgori su zapravo mp4 fajlovi sa suludim rateovima iako se i mkv može takav napravit naravno malo ko to radi) mkv je problematičan zato jer nisu svi po standardu i radi toga kad se radi demuxanje/splitanje (prvi dio operacije u koj razdvajaš video stream, audio stream(ove) i titlove ako ih ima) ono mora preko softwareskog ići i problem je u tome kaj neće svaki codec i program sa hardware podrškom za grafe prihvatiti takav stream iz demuxera i ako ga ne prihvati ti nemaš akceleracije da se na trepavice postaviš (upravo zato i nema problema sa bd formatom i hd dvdima jer kod njih je direktni stream) s vremenom možda se nešto i standardizira ali sada trenutno kako stvari stoje imaš šansu 50:50 da će ti mkv kojeg negdje nađeš biti kompatibilan tj da neće biti kompatibilan...

Oni koje rade veće kompanije kao trailerre i sl koji imaju samo vide/audio i napravljeni su striktno po specifikaciji (mkv je kontejner možeš ga zamisliti kao DVD sa njegovom strukturom samo u jednom fajlu kao iso image DVDa ako oćeš takom, isto je i mp4 i avi i još par) onda će radit, ako je sfušen e onda neće...

E sad problem je u tome kaj nekad sam core procesora nije problem nego ostatak jer kod hd videa su ti sabirnice i ram pod srtresom više nego kod bilo čega drugoga...

Recimo ovako - 1920x1080 pixela je 2073600 pa puta 32bit boja je 66355200 bita pa puta 50 fps je 3317760000 bita u sekundi prometa samo za sliku...

E sad lako ideš vidjeti 3317760000 / 8 (za bajte) pa onda 1024 * 1024 (megabajti) i dobiješ 395,5 mb/s za jednosmjerni promet a kad ti kad dekodiraš mkv provlačiš to par puta simo tamo ako nema akceleracije...