Citiraj:
Autor lp_chandler
Kad se priključi tel. kabel svijetli power ledica, wireless, ethernet 1 i DSL. Internet ne svijetli, ponekad zasvijetli crveno kad se pokušava spojit. Al to je to.
|
Po ovome uređaj je vjerojatno ok, objašnjenje:
- power - valjda netreba objašnjavat
- wireless - isti je uključen
- ethernet1 - priključeno računalo (ovo s kojeg konfiguriraš / probaš)
- DSL - detektiran dsl signal, najvažnija informacija
Po meni nisi dobro unio parametre za
VPI /
VCI (vidi 10. post), nezaboravi da nakon promjene ovih parametara treba napraviti Applay / Save (ovisno šta fw ima) i Reboot (pazi ne Reset koji vraća factory defaults).
Citiraj:
Autor lp_chandler
Sad mislim složit tako da spojim linksys na kasdu
|
Priključci na Linkaču su jasno označeni. Na DSL možeš spojit samo telefonsku liniju sa ADSL - om. Dakle, ako si spajao iz Kasde Lan1 u ovaj priključak rezultat je 0 bodova (zašto? - zato jer je s jedne strane mrežni standard / protokol a s druge telefonija / adsl). Ti možeš spojit jedan i drugi uređaj Lan1 - Lan1. Na ovaj način Linkač postaje switch sa bežičnom ali tada on
nemože ostvarit adsl PPPoE konekciju (ista radi samo preko integriranog modema).
Citiraj:
Autor lp_chandler
Ne kužim zaš bi uopće moro ručno dns-ove upisivat. Mislio sam da će to radit samo tak, da je glavno stavit na pppoe i upisat username i password.
|
Pa nije da sam (smo) to rekli bez razloga, jel da? Rečeno ti je iz iskustva mog i ostalih forumaša. Osim toga, spomenuto vrijedi kada je uređaj potječe od T-Coma i potrebni parametri su već definirani (VPI, VCI, . . .) što ovdje nije slućaj.
Da zaključim, ako je Linkač ispravan i kad ručno uneseš ispravno sve potrebne parametre internet bi trebao radit.
MaxTv, kako stoje stvari, neće radit.
Za rješit mrežu i internet i MaxTv gore sam ti već sugerirao nabavi D-Link DSL-G684T.