View Single Post
Staro 15.06.2008., 01:55   #1551
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Rebellion Pregled postova
prvi savjet - resetiraj modem.
drugo - ili postavi propustanje portova (game and application sharing) ili ugasi firewall!
trece - uvijek mozes (u bridge modu samo dok nisi spojen na net) spojiti se na konfigurator i pogledati na broadband connection koliki ti je SNR, znaci odspoji se sa neta kad hoces vidjet SNR - on govori o ADSL vezi, ne internet vezi xD
cetvrto - PODHITNO iskljuci UPnP ako imas vise od 200 konekcija na torrentima, a imas ovakva sranja!
peto - ne koristi NI SLUCAJNO isti port za vise aktivnih torrent klijenata, i za svaki propusti port!!!
šesto - najbolje ne koristi vise aktivnih torrent klijenata, uTorrent preporucujem!
sedmo - SNR ti je katastrofa, meni je 30/30 dB up/down, trazi da ti stave 6dB profil, bilo ADSL ili ADSL2+
sedmo - ne mozes kod amisa stavit splitter, ne pricaj gluposti da ti se ljudi ne smiju, kod ULL-a (2u1 npr) ti telefon ide preko ADSL veze, ne preko zasebnog frenkvencijskog podrucja, dakle, zaboravi splitter xD
osmo - nemoj gasit modem kad ti se dogodi navedeno, nego prvo se otvori u browseru 192.168.1.254 i pogledaj jesi uopce spojen na net, ako jesi, odspoji se pa se ponovno spoji, ali to se ionako ne bi trebao dogadjati nakon sto resetiras modem i pravilno ga konfiguriras
ty na odgovorima, al ajmo redom:
1. isprobano odma - iskustvo iz t-m, prvo gasi pali, pa tek onda gledaj jel nesto dalje uzrokuje problem
2. obavljeno propustanje portova, a gasenje firewalla ne dolazi u obzir ipak. bar kakva takva sigurnost treba bit. + nije do toga jer je na drugoj lokaciji i na drugom operateru s istim postavkama ista konfiguracija vise manje uredno funkcionirala (unatoc kasdi )
3. hvala puno, iznimno koristan savjet! mislio sam da nije moguce uopce!
4. upnp ne radi nikakvu razliku bio upaljen ili ne, nazalost
5. naravno da se ne koriste isti portovi, pa to bi bilo suludo, hehe
6. dobra ideja, al trenutno nemamo ~1500 kn viska da slozimo torrent stroj pa svako vuce sta mu treba
7. kako mislis ne mozes stavit splitter?! stavio ga neki dan i ne bi vjerovao veza je bila osjetno stabilnija s njim nego bez njega (modem je i dalje imao voice lampicu upaljenu i vjerujem da je na njega bilo moguce spojit telefon, sto ne znam jer telefon ne koristimo uopce ), splitter ima filter te pomaze kod smetnji.

ono sto sam pronasao da su kao zgodne stranice bile su:
http://www.kitz.co.uk/adsl/lowSNR.htm
http://www.adslnation.co.uk/support/filters.php

sve u svemu u ponedjeljak navecer kad dodem u zgb opet isprobam ovo s modemom pa cemo vidjet. (njegov firewall cu iskljucit ak je ukljucen sto nebi smio bit, bar su me u szk tak uvjeravali i sve ostalo na njemu sto ima, naravno, on je tu da pruza konekciju i nista vise)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder