Tema: Router setup
View Single Post
Staro 15.06.2008., 00:16   #17
lp_chandler
Premium

lp_chandler's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Stavio sam sad najnoviji annex b firmware. Iako mislim da sam i prije imo annex b (na kutiji tako pisalo).

Kad se priključi tel. kabel svijetli power ledica, wireless, ethernet 1 i DSL. Internet ne svijetli, ponekad zasvijetli crveno kad se pokušava spojit. Al to je to.

Pod DSL connection mislim da piše connecting, pa negotiating, tako nekako. Ne mogu sad pogledati zato jer sam spojen prek kasde. Zadnji nekoliko sati sam se zajebavo s kasdom, vraćo sam ju na stare postavke. Nije mi više radila sama, radila je samo prek linksys-a. To je zato jer je po defoltnim postavkama stavljena na bridge mode. Onda sam radio konekciju u samoj kasdi (pppoe).
Sad mi je složeno da se komp spaja na net čim uštekaš mrežni kabel (prije sam moro dialat onu broadband konekciju).
Tak da u biti zadnjih nekoliko sati sam se samo trudio vratit sve na početne postavke. Fakat već nemrem izdržat. Jel može bit da router ne radi? Kupio sam ga polovnog?
Al ima nekoliko indikatora koji mi ipak govore da sve dobro radi.
1. lik se našo samnom na svojoj kućnoj adresi
2. router je radio kad je bio spojen s kasdom (kad kasda nije sama radila).

Sad mislim složit tako da spojim linksys na kasdu i ne stavim ga na pppoe enkapsulaciju, zato jer je to već ionako namješteno na kasdi. Nego nekaj treće, nekaj budem probo skemijat.
Inače, provjerio sam jel mi radi i maxtv na kasdi (fakat sam dost po njoj srao), radi sve ok. MaxTV postavke se nit ne mogu mjenjat.
Ja iskreno ne znam zašto mi ne radi internet prek linksys-a. Ne kužim zaš bi uopće moro ručno dns-ove upisivat. Mislio sam da će to radit samo tak, da je glavno stavit na pppoe i upisat username i password.
Bio je i kum kod mene koji se isto malo u to kuži, al nismo mogli složit.

Za sad nam je najveći uspjeh to kaj smo sve uspjeli vratit na početne postavke
lp_chandler je offline   Reply With Quote