View Single Post
Staro 14.06.2008., 18:16   #78
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
@Silent-hunter aka nepogresivi lovac u mutnome koji je najpametniji na svjetu, uvijek u pravu i koji zna sve.

Daj mi reci molim te ako ti 20 ljudi govori da si u krivu sa time da od tih 20 barem 5 su na ovom forumu duze od 4 godine, a ti jeb*c u mutnome punih 3 mjeseca logickim razmilsljanjem dolazimo do odgovora tko je upravu, a tko u krivu (HINT: ti si u krivu).

Evo da i ja iznesem par mudrih: prvo 9800gtx nije nista negoli modificirani proizvod sa ciljem da se 8800gts rebrendira te nazove 9800gtx i da se samim time tom istom chipu produzi vijek trajanja.
Jer kao sto je poznato svi proizvodi koji se nalaze kako na trzistu krajnje potrosnje (graficke kartice) tako i oni na trzistu poslovne potrosnje (GPU-i ili ti cipovi grafickih kartica) imaju svoj zivotni ciklus koji je moguce produziti uz odredjene marketinske aktivnosti od kojih je jedna upravo repozicioniranje proizvoda na trzistu.

Silent-hunter je cisti pokazatelj da NVIDI-a ima jako dobar Marketinski odjel jer mu je uvaljala isti proizvod uz manje modifikacije tj. pod drugim nazivom, ambalazom i pakiranjem te sto je najbitnije po vecoj cijeni a da on toga nije svjestan (ili je ali nece priznati).

Uz sve to tvoje tvrdnje da si ti za 1000 kuna dobio tu karticu ne stoje. Posto je najniza cijena po kojoj se 3870 toxic moze dobiti na trznici oko 900 kuna tebe ja ta kartica kostala ravno 1900 kuna sto ce reci da si mogao ustediti 750 kuna da si isao na 8800gts.

Silent-hunter pred tobom je mogucnost da uvidis svoju pogresku i da shvatis da je danas u svijetu jako cesta pojava da marketing prodaje neki proizvod, a ne iskljucivo njegov objektivni omjer kvalitete tj. performansi i cijene. Posto je vrlo vjerojatno da ti to ne zelis sam sebi priznati vrlo je velika vjerojatnost da ces opet u blizoj buducnosti popusiti istu foru.
Verbum je offline