Tema: HRT HD
View Single Post
Staro 14.06.2008., 00:27   #546
Marin_ST
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Ciclajbek Pregled postova
Evo ja uspio stavit, doduse kabel je jos uvjek na pojačalu pa neznam jel to kaj smeta....

Codec mi je CoreAVC jer prek cyberlinka trza slika, a prek ovoga ne...

Pitanje: Zasto mi je hrt2 hd u 4:3 a obicni hrt 2 u 16:9? kako dobit da i HD bude u 16:9? ili to ovisi o programu koji se trenutno vrti?
Obicni HRT ti je raširen po cilom ekranu pa je 16:9. I HD hrt2 je raširen po cilom ekranu, ali ono crno livo i desno je dio slike kakvu HRT šalje. Ubaci 4:3 u 16:9, i tako šalje sve osim utakmice. Jer, kad bi stvari koje mogu slati u 16:9 tako i slali, onda bi reklame koje upadaju na pola filma ili serije bile u 4:3 i to bi bilo nezgodno skroz, da je čas 16:9 pa 4:3. Ovako oni kad završe reklame, nakon himni, tek onda puknu 16:9 i odma prestanu sa 16:9 čim završi utakmica.
Zato će i ugasiti HD nakon eura, nema smisla da poslije šalju program sa 4:3 unutar 16:9

EDIT: evo skinuo sam onaj komadic od stotinjak MB i ubacio u powerdvd... cpu je kao kod ati-a, 0-5%, stvarno zakon.. jedino kod mkv fajlova, meni kod ati-a i to ubrzava graficka, a ovdje nece. Mozda se treba jos malo poigrati da i to proradi.

EDIT2 : hopa cupa, proradilo je i to.. kod xp-a sve radi sa vmr9 cpu je 10-15 % u kmplayeru, losiji je deinterlacing iako se moze podesiti u njemu i bolji... a u powerdvdu je cpu na 0-5% a deinterlacing besprijekoran.. ali sve je to r'n'r

Zadnje izmijenjeno od: Marin_ST. 14.06.2008. u 00:52.
Marin_ST je offline   Reply With Quote