Evo mene kod kuce, gdje imam 8600gt i XP sp2.. i gledao sam jednu tablicu od nvidie, zanimljivo je koji preduvjeti trebaju da bi nvidia vrtila HD, a i kad ga vrti, ne rasterecuje cpu totalno kao ati. Ali dobro, ovako to nekako izgleda by nvidia way : jake graficke 8800gt itd. nemaju hd akceleraciju jer se navodno ionako sa njima koriste i jaki CPU-ovi pa su htjeli napraviti balans.. u slabije grafe stavit hd akceleraciju, a u jake ne. Ali dobro, 8400 8500 i 8600 , bilo u stolnim bilo u laptopima, imaju hd akceleraciju. Aliiii, pazite sad ovo hahah, neke od njih nemaju neku sitnicu, koja sluzi da se vrši akceleracija i kad se gleda slika sa tunera, dok hd akceleracija radi kad se preko powerDVDa pokrene neki fajl. I tako kod laptopa, imate 2 ili 3 verzije od 8400. 8400m-g, 8400m, 8400m gt... tako nekako... ova 8400m-g ima tu caku da sliku sa tunera nece ubrzavati, a bas takvu graficku ima laptop moga frenda.
Ali da se vratimo na ovo, sad sam na xp sp2 i 8600gt. powerdvd 8 je tu, purevideo akceleracija ukljucena i u powerdvdu i u cyberlink h264 codecu. Probano i sa vmr9 i sa EVR (.net framework 3.0), ali u XP-u jednostavno nece da radi. Siguran sam da bi u visti radilo, jer taj moj frend sa laptopom.. sa 8400m, kad u powerdvdu upali 1080 movie, cpu je na 10ak %...
A za ovog sa hd 2900... mislim da tako jak cpu na 30-40%... to znaci da graficka uopce ne sudjeluje, i da bi skroz fino radilo da stavi vistu i sve podesi... a je su zakomplicirali, a je sam zakomplicira..