View Single Post
Staro 13.06.2008., 13:22   #234
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
hardversko dekodiranje h264 hd filmova

čitao sam jedan stariji topic o ovome, ali svejedno bih otvorio novu temu. naime, komp mi je preslab za gledanje hdtv filmova, doduše sad od kako sam stavio cccp još to nekako i ide, ali cpu se zaglavi na 100% i ne pušta.
razmišljao sam o kupnji nove grafičke jer mi se ne kupuje novi komp, pa me zanima, dali radeon 2600 može hardverski dekodirat h264 materijal? piše da može mpeg2 i divx, ali to sasvim lijepo i cpu radi, meni bi trebalo za h264. ili baš mora bit neka još novija grafička tipa hd3850? i dali će onda ona moći sve filmove dekodirat, jer sam čitao da se hdtv filmovi enkodiraju sa nekim profilima, i ako je film enkodiran u krivom profilu da grafička ne može ništa, nego da tada cpu radi sve. općenito govoreći u ovu problematiku nisam upućen uopće.
i btw, na jednom malo sporijem kompu (p4@ 2,4ghz, 512 mb ram, ati radeon 9200) sam probao taj cccp, i 720p film mi se pokrene, čak i lijepo ide, ali nakon par minuta dođe do velike desinkronizacije slike i zvuka. to se može nekako riješit? ako to riješim, niti neću morat kupovat novu grafičku, valjda će cpu moć sam sve dekodirat.
hvala svima tko mi malo razjasni.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote