View Single Post
Staro 13.06.2008., 12:58   #20
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Jako malo korisnika ima potrebe za ludim brzinama, a pogledaj pri vrhu ovog foruma kako napreduje tema koja govori o OC-u. Pogledaj i početak ovog threada kojo govori o nadi običnih korisnika da će disk biti jako brz i brži od prethodnika...

Drugo je potreba a drugo želja. Samo za primjer: Susjed je kupio autić od 260 KS. Sukladno tome je bila i cijena koju si ne može baš svatko priuštiti. Moj brat je samo prokomentirao, ulazeči u svoju Škodu, kako i susjed kao i on može ići maksimalno 150 km/h na autoputu, a da te policija ne globi previše. Što je susjedu i jasno jer se slatko nasmijao na tu točnu konstataciju. Dakle, nije stvar u potrebi nego želji.

A mene neće nitko globiti, niti ću ugrožavati bilo koga ako mi se OS digne u sekundi i istog trenutka bude spreman za rad. Isto tako znam puno ljudi kojima bi to, zapravo, jako puno značilo u životu.

SSD je jedino riješio nogometni dio čuvanja podataka. Možeš igrati s njima nogomet bez straha od gubitaka podataka (naravno, u granicama normale). Buka je gotovo zanemarivo poboljšalje jer se današnji diskovi ne čuju previše, a niti griju. To nije dio koji običnog korisnika sa stock coolerom boli.

Sigurnost podataka na SSD-u nije toliko fantastična koli8ko se čini na prvi pogled. A niti brzina nije toliko fantastična koliko bi mogla biti. A to znaš i sam.

Sa današnjom tehnologijom i računalom u okviru 1000€, što čini solidno family računalo, može se postići bootanje u sekundi. To je dio koji mene boli. Ne govorim o sistemima cijene pristojnog gradskog auta. Samo postoji nedostatak volje i želje.

SSD nije stvar budućnosti nego prošlosti. Sada će njega vući koliko se bude dalo da se izvuće što više novaca. A što nam onda znače silni gigahertzi i Gb i GB i sl., kada nam je storage krava?
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote