Citiraj:
Autor JVC HX-Z10
e jel ima neko problema da mu se modem nakon gubitka veze mora ugasit pa upalit opet da bi se doslo do veze? meni se to zna dogadat i u zadnje vrijeme dost cesto...
kaj se tice ovog s losom paricom....pa nemora uvijek bit da je losa parica uzrok problema, evo u mom slucaju u pocetku sam bio pun problema dost cest gubitak veze, i s vremenom i puno zvanja podrske, stvari su se normalizirale, a siguran sam da nisu minjeali paricu....
ugl, kaj me zanima... mislim da ti problemi da se nece automatski spojit nastaju zbog routera, sad me zanima jel to tocno, al vjerojatno je i jel bi se moglo njih trazit novi, il neki upgrade firmwarea il da ja mozda kupim novi/bolji router pa da mi oni daju da mogu prek njega na AMIS? zanima me jel imo ko kakva iskustva s tim, jel to prolazi il kaj?
jer ovo, ja njih nazovem, oni kazu ok, pa cackaju nest, ne rjesava problem, ak je problem u tom tompsonu.
edt: sad vidim da je ovo moj jubilarni post....1000  pa bravo ja
|
takav je problem rjetko kad zbog modema, ali da, pomaze nazvati i zaliti se, jer cesto problem rjesi postavljanje drugog profila.
stabilnost veze se moze popraviti bez mijenjanja parice, jer ako ti je pusten signal od 6dB, veza će ti puno manje pucat nego na 12dB.
Novi firmware neces dobit na zahtjev, nego tek kad ga svi budu dobivali.
Novi modem pak mozes dobit ako se zakljuci da je problem bash u modemu, al mislim da tu nije rijec oko toga.
Za lose parice je najbolji profil obicni ADSL na 6dB ili ADSL2+ na 6dB, ovisno o parici.
Citiraj:
Autor antrax
sad imam problem da puca veza, s tim da se sama veza ne prekine, ostane isti ip i sve, jedino svi programi sto su spojeni na net se svako tolko (5min - pol sata) ponovo pospajaju. To se desava samo dok je upaljeno vise torrent programa u isto vrijeme bez obzira o opterecenju downloada ili ako bas neki od njih povuce jako veliku kolicinu podataka kroz par sekundi pukne isto tako. Nakon sto ih se pogasi jos nekih 5min traje dok sve ne dode k sebi. ili se moze resetirat veza, al nema to smisla (torrenti su limitirani brojem konekcija na 100 svaki, pa nebi smjelo do toga bit, jedno 400-500 ih modem valjda treba moc izdrzat?!)
p.s. kak provjerit SNR dok je modem u bridge modu?
odgovor ma moje pitanje odma iznad: nabavim drugi modem, hehe
pronadeno rjesenje cini se... snr je izmedu 5.9 i 6.1 u downlinku dok se nista ne radi, nisam uspio isprobat jel se mjenja ili ne, al u principu vjerujem da je to problem... nist idemo s 6mbps na 4 i to je to, to bi moralo dici za ~3dB sto bi trebalo rjesit problem + spajanje splittera i kraj price.
|
prvi savjet - resetiraj modem.
drugo - ili postavi propustanje portova (game and application sharing) ili ugasi firewall!
trece - uvijek mozes (u bridge modu samo dok nisi spojen na net) spojiti se na konfigurator i pogledati na broadband connection koliki ti je SNR, znaci odspoji se sa neta kad hoces vidjet SNR - on govori o ADSL vezi, ne internet vezi xD
cetvrto - PODHITNO iskljuci UPnP ako imas vise od 200 konekcija na torrentima, a imas ovakva sranja!
peto - ne koristi NI SLUCAJNO isti port za vise aktivnih torrent klijenata, i za svaki propusti port!!!
šesto - najbolje ne koristi vise aktivnih torrent klijenata, uTorrent preporucujem!
sedmo - SNR ti je katastrofa, meni je 30/30 dB up/down, trazi da ti stave 6dB profil, bilo ADSL ili ADSL2+
sedmo - ne mozes kod amisa stavit splitter, ne pricaj gluposti da ti se ljudi ne smiju, kod ULL-a (2u1 npr) ti telefon ide preko ADSL veze, ne preko zasebnog frenkvencijskog podrucja, dakle, zaboravi splitter xD
osmo - nemoj gasit modem kad ti se dogodi navedeno, nego prvo se otvori u browseru 192.168.1.254 i pogledaj jesi uopce spojen na net, ako jesi, odspoji se pa se ponovno spoji, ali to se ionako ne bi trebao dogadjati nakon sto resetiras modem i pravilno ga konfiguriras