Nije samo brzina reada i ucitavanja brza.... meni se najvise svidja u raidu0, da cim otvoris neki folder pun fileova (mp3-ce ili filmeki ili nekaj u tom stilu) odmah ti je sve na raspolaganju, bez nikakvih zagusenja i duzeg rostanja do diskovima dok sve sve ne inicilizira ili kad imas neki film npr HD, od cca 6-7 GB, ti ga slajdaj u bilo kojem playeru i trenutno ti prebacuje sliku dok kod jednog diska ti se zna desiti da bus se nacekao dok on nadje dio filma na koji si ti zaskrolao. Zatim, ne znam, odzipavas neki veci file od ne znam, 4 GB, a istovremeno mogu raditi sa drugim fileovima ko da disk nist niti ne radi.... To su po meni prednosti Raida 0, a ne da li ce mi se neka igra ucitati 3 sec prije

. Jer kad pogledas u nazad cca 5-10 god, daleko je najmanje dobiveno u brzini diskovlja, za razliku od proceva, grafulji.. itd, pa je hard vec odavno postao usko grlo u kompovima. E sad, ima ekipe koja govori nemoj bu ti puknulo raid polje, ak ti rikne jedan bus zgubio podatke i tak dalje... sve je to istina ali isto tak ti se moze desiti sto sranja i bez raida da ih sad ne nabrajam. Ja ga imam oko 10mj i zasad nemam zamjerki, niti se jednom sta strokalo, ali ne kazem da ne moze vec sutra, kao i mnogo drugih stvari na kompu, koje danas rade a sutra odu u vjecna lovista. Moji frendovi imaju isto raid (jedan cca 2 god i to jos na staroj Epoxici sa mobilcem, a drugi cca 1,5 godina) na kompu i svi se slazemo da bi se sad tesko navikli na diskovlje bez raida, ali naglasavam, nikad ne reci nikad, ali je moja definitivna preporuka DA, a sto se tice backupa, pa raditi ga treba za vazne stvari i kad nemas raid, ako ti je nesto jako vazno.