Citiraj:
Autor Neo-ST
Ja sam neko vrijeme imao jednog raptora 150gb u kompjuteru i to je super funkcioniralo, dok nije stigao još jedan, pa u raid0 - prosvijetlilo me. Sa 80-ak mb/s na 140-ak mb/s je osjetna razlika...vrlo...nema više puno struganja diskova, svi programi i igre se brže otvaraju, windowsi se brže dižu, itd.
|
E vidis, a ja razliku uopce nisam osjetio izmedju 2 baracudice u raidu 0 i trenutno sad jedne (1 je na reklamaciji, posto je otisla u vjecna lovista a sa njom i svi podaci iz raida)...
Windowsi se cak brze loadaju sad s jednom baracudicom jer se preskace loadanje biosa kontrolera...
Jedina razlika, ali bash jedina je bila u extraktanju jako kompresiranih i velikih rar fileova - ali i to ispod 30%.
Lijepo je vidjeti u hdtune-u/hitachiju 140/150 mb/s umjesto 80 mb/s, ali sta ce ti to kad je rat i dalje isti...
Bolje uzeti 1 raptor kao sistemski i staviti cepice na usi IMHO
edit:
Citiraj:
Autor Chuby
ali me zanima koliko se to osjeti ili ne osjeti u koristenju, dakle igre i nezahtjevne aplikacije.
|
razliku neces osjetiti

radje pikiraj 1 disk - ovaj novi WD ili 7200.11 seagate seriju - proci ces bolje sta se tice omjera giga/kn a performanse ce biti iste ako ne i bolje radi boljeg rat-a