View Single Post
Staro 09.06.2008., 22:19   #291
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja sam neko vrijeme imao jednog raptora 150gb u kompjuteru i to je super funkcioniralo, dok nije stigao još jedan, pa u raid0 - prosvijetlilo me. Sa 80-ak mb/s na 140-ak mb/s je osjetna razlika...vrlo...nema više puno struganja diskova, svi programi i igre se brže otvaraju, windowsi se brže dižu, itd.
zapravo, raid0 donosi najprimjetniju razliku u ubrzanju kompjutera, barem meni...
na tvom mjestu bih uzeo dva speedyja od 250gb i u raid0.
ne želim diskreditirat tuđa mišljenja, ali po meni priče da će ti kompjuter biti brži sa 4gb rama umjesto sa 2 su priče za malu djecu. Ja sam prije imao 2gb rama i nadodao još 2, i nema nikakvog pomaka u brzini što se tiče igara i programa, jedino možda brže učitava level u crysisu jer su leveli u crysisu ogromni pa znaju zauzet mnogo rama, ali to nije toliko bitno koliko ćeš osjetno dobiti sa dva diska u raid0, jer ako razmisliš logički - šta je brže, ram ili disk? Ram, dakle disk je "bottleneck", odnosno komponenta koja te više koči, pa bi stoga njega prvog trebalo ubrzati...
Samo znaj da s raidom0 može nastati pizdarija, a u tom slučaju gubiš sve što si na njega stavio, zato obavezno moraš imati još jedan disk za podatke...
Neo-ST je offline   Reply With Quote