Gledaj, kućište kompjutera ti je kao lim na autu. Ne možeš odmah opalit bojom po njemu. Mislim, možeš, ali je vrlo vjerojatno da će ti se boja počet gulit nakon određenog vremena, a i ako takneš nečim, najčešće odmah otpadne.
Iz tog razloga se podloga prvo pobrusi, pa se da jedan sloj tzv. primera (pitaj u dućanu "prajmer"

). Nakon toga se opet pobrusi (kad se osuši, jasno), ali fino i lagano, da se izgladi "priprema" koju si nanio. Onda kistom s mekim dlakama ukloni prašinu s kućišta i tvoje je kućište spremno za špricanje lakom. Naneseš koliko hoćeš slojeva boje, ali nema smisla više od dva, ako si pravilno nanosio. Vodi računa da ti boca sa sprejem nije ni preblizu, ni predaleko i da se ne zadržavaš na jednom mjestu predugo. Čekaj neko vrijeme da ti se prvi sloj posuši (ovisi o laku i debljini koju si nanio), pa onda daj drugi sloj (ako je uopće potrebno).
U svakom slučaju, ostavi kućište da se suši cca 24h ili bar neka "prespava" s tom bojom. Slijedeći dan nanesi bezbojni lak koji ti štiti boju koju si nanio (imaš mat lak i metalic lak). Ovaj bezbojni isto nemoj izostavit, jer će ti boja bit ljepša i puno trajnija nego bez njega.
Eto, ja se nadam da sam ti pomogao.
Samo da napomenem, sve je to za qua ako izabereš bezveznu boju, pa na kraju ne budeš zadovoljan.