Tema: HRT HD
View Single Post
Staro 09.06.2008., 16:19   #436
Marin_ST
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
evo ovde testova, ati vs nvidia u dekodiranju hd-a

http://arstechnica.com/news.ars/post...vs-nvidia.html

svugdi se cpu koristi barem 10%, i to se radi o jakome core2duo procesoru. tako da mi nije jasno kako je jelcu cpu bio na 3-5% kad je gledao hdtv, valjda hrt1 hd.

jos sam malo istrazivao, mislim da je kvalitetnije koristiti mediaportal nego dvbviewer.. neznam kako da objasnim jer ni sam ne razumijem u potpunosti ovo.. kada recimo ukljucim OSD u ati tray tools, onda on pokazuje 50fps u mediaportalu, ali ne pokazuje fps-e u dvbvieweru. mislim da se dvbviewer drukcije ponaša i da se kod njega ne koristi vertikalna sinkronizacija, dok se u mediaportalu ona koristi. to se osjeti kad su brzi pokreti u pitanju, ponekad se dogodi ono šta vam je valjda poznato iz igara... da se ne miče cijela slika skupa, kao da neki dijelovi malo zaostaju, pa se vide horizontalne crte između blokova. kod mediaportala toga nema jer očito je tamo vsync uključen. mada.. ovo gore navedeno ne smeta previše, a uopće ne utječe na kvalitetu snimljenog materijala.

također, mirek, vjerojatno ti u mediaportalu ne bi se više događalo ono trzanje zbog kojeg moraš rebuildat graph.

znači, najbolje da ne minjaš grafičku, jer je očito da je akceleracija uključena.. i vjerojatno nikakvih problema u mediaportalu ne bi imao.
Marin_ST je offline   Reply With Quote