View Single Post
Staro 09.06.2008., 15:10   #13
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ili je nešto od toga ili je ventiću 5V premalo. Kod nekih ventića (napravljeni za nazivno 12V) pri radu na nižem naponu naprosto bruje (da sad ne opisujem elektromehanička svojstva i razloge za to).
Kako drugačije nego vađenje psu - a vani, rastavljanje (paranje naljepnice i gubljenje garancije, ma šta to značilo na msi šroteksu) i zamjena venta ili mod odakle se napaja?
pa izvadio sam ja napajanje iz kompa, otvorio ga, ali nisam ga razmontirao, samo sam odspojio konektor od ventilatora, potegnuo kabel van kroz rupice iznad cpu-a i spojio na 5V. isto to sam napravio i sa ovim od procesora. kakva garancija, istekla je prije 4 godine.

uglavnom, kad sam tek upalio komp bilo je tiho,ali onda je ubrzo počelo brujat, i vjerojatno sutra ću vidit koji bruji. grrr, nikad mira. opet ne mogu spavat uz ovo, dođe mi da ga šviknem u špajzu, kupim 20 metara raznih kabela i spojim na periferiju u mojoj sobi. ili da odem lijepo u dućan i kupim ono delux napajanje od 250w, vjerojatno bi bilo tiše od ovog sranja.

edit: nije napajanje krivo, ja sam kriv. zapravo napajanje nema veze, nego sam ja jednostavno spojio krivu žicu od ventića od cpu-a. sad je sve ok, ventić se umjesto na 3700 vrti na 1400 okretaja.sad je tiho.

Zadnje izmijenjeno od: sasuke_the_king. 09.06.2008. u 15:24.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote