View Single Post
Staro 08.06.2008., 22:56   #26
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Konkretno? Ovisi koliko dobro to sve slozis i kakav hardver odaberes. Jesi slozio kojeg? Koliko dugo si koristio? Sto si vrtio? Ja koristim Hackinstosh na poslu i doma, maloprije sam ovog doma digo na 10.5.3 i nemam nikakvih problema... restart mi je nepoznata stvar, stvar radi i radi i radi i ne mozes je srusit (osim ako nisi debil). Zna se ponekad smrznuti aplikacija (kao i na pravom Macu uostalom), ali nista sto Force Quit i ponovno pokretanje ne rjesava. U najgorim slucajevima sam morao Relaunchat Finder, nakon toga opet danima sve 5...
Zadnje što sam isprobavao je bio Kalyway 10.5.1. i bilo je raznih mušica iako je sve od hardvera bilo approved. Jel se situacija u međuvremenu promijenila da se opet ohrabrim?

Citiraj:
Ja bih ipak preporucio Asus P5K seriju, cisto zato sto nije Gigabyte... doduse, ima problema sa instalacijom OS X-a sa Jmicron kontrolera, ali vjerujem da i Gigabyte nije postedjen toga...
Ma dobro, to je sve ionako više manje ista stvar. Negdje mrežna i zvučna rade out-of-box, a negdje ne. JMicron ionako nikome i ne treba.

Citiraj:
Zasto bi RAID0 bio krucijalna stvar s obzirom na to sto ce raditi? FYI cak i HD video na Mac-u mozes montirati sa prosjecnim desktop diskom. Osim toga RAID0 za sistem je prva (i nepremostiva) prepreka na koju ce naletiti sa instalacijom Leoparda... RAID napravljen preko ICH9R i njegovog ROM-a Leu ne pashe i ne prepoznaje ga.
Malo sam se zaletio sa tim krucijalna, ali definitivno se lakše diše s tim. Postoje neke fore za natjerati ICH9R RAID da radi sasvim uredno, ima na InsanelyMac forumu.

Citiraj:
Sto se tice konfe, ja bih svakako preporucio P5K seriju ploce (nek se nadje ako ikad odluci staviti OS X), definitivno 8GB RAM-a (bolje vise jeftinijeg, nego manje shminka RAM-a (Corsair, OCZ i slicno)), te veci kapacitet diskova (1 TB diskovi su danas prilicno isplativi). Grafu bi svakako stavio recimo neku od tih sto si preporucio...
Eto, super.