imam neko no name 400W napajanje vec 5 godina koje je došlo sa kučištem, isto tako staro 5 godina. i prije me nije smetala buka jer sam komp gasio po noći, ali sad imam optimu i skidao bih non stop, ne bih gasio komp, a ne mogu spavat s njime. u kompu su 2 ventilatora, 1 u napajanju i 1 na procesoru. komp je dosta slab, intel 845 ploča, p4 na 2.4 ghz, 512 ram, ati radeon 9200, 1 disk i cdrw. probao sam za probu iskopčat ventilator od cpu-a i zaustavit komadom kartona ventić na napajanju, i stvar se jako utišala, ali je temp procesora stalno rasla do preko 60 stupnjeva. mislio sam ventić od cpu-a (default p4 cooler) spojit na 5V umjesto na 12 da se malo polakše vrti, a opet da se vrti. samo sad neznam šta napravit sa ventićem od napajanja? dal se može šta desit ako ga samo iskopčam? jer komp zaista troši jako malo,a napajanje je tek lagano toplo, možda 35 stupnjeva. u njemu je običan 80mm ventić. dal da i njemu smanjim voltažu na 5V, da se tek tako polako okreće? na kompu ne kanim išta pametnoga radit, koristim ga za net i slušanje muzike.