Citiraj:
Autor yedwy
Probaj stavit boot delay za HDDe u BIOSu na 1 ili 2 s pa vidi...
Inače mi nije baš jasno - komp je radio sa jednim PSUom, pa si ga rastavio i čistio i sad ne radi sa jednim PSUom?
NHF ali jesi ti siguran da nisi npr ubo nešto pogrešno, primjerice ljudi znaju na reguliranu granu (neka napajanje je imaju a ja ne vidim koje je tvoje) koja služi za kopčanje ventova i kod starta je na 5 ili 7 V ubosti hardove i sl stvari pa onda nastaju problemi... 
|
trenutačno je u kompu Codegen 300W, prije je bio Chieftec 450W
mislim da Chief nema reguliranu granu, a sve ako je i ima nemoguce da sam nesto spojio na nju jer sam sve konektore "viška" povezao već davno, dakle sve je spojeno natrag kako je i bilo
Citiraj:
Autor Mar
Ma zašto kupovat novo napajanje - garant je nešto krivo riješeno.
Recimo, meni se par puta znalo desiti da nema slike, a sve radi kako spada pri stavljanju druge matične ploče.
Prvo provjeri sve konektore (PCI-E na grafičkoj!), a onda resetiraj CMOS te upali ponovno.
Nema nikakvog razloga da to crkne tek tako baš nakon čišćenja.
|
nekoliko puta sam provjerio sinoć, sve konektore, 24pinsko i 4pinsko napajanje, dodatno za grafu... sumnjam da se neki kabel oštetio, trebao bi provjerit voltažu ali nemam opremu za to
Citiraj:
Autor dh41400
 hmmm
IMHO trebao bi komp radit normalno (bez obzira na paljenje-gašenje, ako si ga uspio i prvi put upalit), al bi na tvojem mjestu u biosu spustio sve postavke na min (undervolt, najnize moguce frekve...), poiskapčao sve trenutno nepotrebne uredjaje kao sto su USB uredjaji i kartice ( eventualno spustio frekvu-napon grafe RivaTunerom ili slicnim) i to bi trebalo garantirat normalan (cak i duzi) rad...pod uvjetom da nema igica i ostalih zahtjevnih zadataka
btw:
S cim si cistio prasinu (kompresor ili nes drugo)?
|
nisam ni inaće dizao nikakve frenvencije ni grafičke ni memorije, tako da nemam što vraćati, jedino undervolt
za ciscenje sam koristio jedan mali pinel mekanih dlaka i vlastita pluća
Citiraj:
Autor jajec
Daj se smiri,zamijeni napajanje i gotovo!
|
hmmm... primjeti da ja nisam nista komentirao, valjda onda nekom drugom odgovaras da zamijeni napajanje