View Single Post
Staro 08.06.2008., 14:31   #11
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Probaj stavit boot delay za HDDe u BIOSu na 1 ili 2 s pa vidi...

Inače mi nije baš jasno - komp je radio sa jednim PSUom, pa si ga rastavio i čistio i sad ne radi sa jednim PSUom?

NHF ali jesi ti siguran da nisi npr ubo nešto pogrešno, primjerice ljudi znaju na reguliranu granu (neka napajanje je imaju a ja ne vidim koje je tvoje) koja služi za kopčanje ventova i kod starta je na 5 ili 7 V ubosti hardove i sl stvari pa onda nastaju problemi...
trenutačno je u kompu Codegen 300W, prije je bio Chieftec 450W
mislim da Chief nema reguliranu granu, a sve ako je i ima nemoguce da sam nesto spojio na nju jer sam sve konektore "viška" povezao već davno, dakle sve je spojeno natrag kako je i bilo

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ma zašto kupovat novo napajanje - garant je nešto krivo riješeno.

Recimo, meni se par puta znalo desiti da nema slike, a sve radi kako spada pri stavljanju druge matične ploče.

Prvo provjeri sve konektore (PCI-E na grafičkoj!), a onda resetiraj CMOS te upali ponovno.

Nema nikakvog razloga da to crkne tek tako baš nakon čišćenja.
nekoliko puta sam provjerio sinoć, sve konektore, 24pinsko i 4pinsko napajanje, dodatno za grafu... sumnjam da se neki kabel oštetio, trebao bi provjerit voltažu ali nemam opremu za to

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
hmmm

IMHO trebao bi komp radit normalno (bez obzira na paljenje-gašenje, ako si ga uspio i prvi put upalit), al bi na tvojem mjestu u biosu spustio sve postavke na min (undervolt, najnize moguce frekve...), poiskapčao sve trenutno nepotrebne uredjaje kao sto su USB uredjaji i kartice (eventualno spustio frekvu-napon grafe RivaTunerom ili slicnim) i to bi trebalo garantirat normalan (cak i duzi) rad...pod uvjetom da nema igica i ostalih zahtjevnih zadataka

btw:

S cim si cistio prasinu (kompresor ili nes drugo)?
nisam ni inaće dizao nikakve frenvencije ni grafičke ni memorije, tako da nemam što vraćati, jedino undervolt
za ciscenje sam koristio jedan mali pinel mekanih dlaka i vlastita pluća

Citiraj:
Autor jajec Pregled postova
Daj se smiri,zamijeni napajanje i gotovo!
hmmm... primjeti da ja nisam nista komentirao, valjda onda nekom drugom odgovaras da zamijeni napajanje
JuVe je offline   Reply With Quote