Citiraj:
Autor Gabre
e da, samo ti ekspozicija treba biti sat vremena...
nebo nikad nisam uspio uslikati, ne mogu napraviti ekspoziciju dužu od 15sekundi, limit na aparatu.
a htio sam zvijezde slikati kad sam bio doma u lici... jer nema rasvjete i nebo je prekrasno punozvijezda
|
netreba biti sat vremena ... s takvim ekspozicijama možeš kroz teleskop napraviti opake slike objekata sa malim magnitudama ...
.. ali za slikati nočno nebo ( uz uvjet da je javna rasvjeta na minimumu ili da je nema ) ti bi trebalo biti dosta i 15 sekundi
evo jedan primjer
http://free-kr.t-com.hr/raptor/log/zsp-zombijiw.jpg ( nisam ja slikal a i zanemarite osobe na sliki

)
.. naravno čim duža ekspozicija tim više zvjezda .. ali ak planiraš jako duge ekspozicije onda trebaš i pračenje jer buš inače dobil star trails

...
ak ti fotoaparat ne podržava duge ekspozicije a imaš slučajno canon onda si skini CHDK firmware za njega pa buš dobil ekspoziciju do 65 sekundi i RAW podršku ... i još jenput napominjem da s tim firmwareom NEMRETE oštetiti fotoaparat .. jer cim maknete karticu na kojoj je on automatski se vraca na stari firmware