View Single Post
Staro 07.06.2008., 13:06   #1
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
(riješeno) On/Off prekidac na kucistu

Imam sljedeci problem, pa da krenem iz pocetka.
Neki dan kad je bilo nevrijeme stradao mi je router (da li zbog nevremena ili se bas tako potrefilo - ne znam), vidio sam da ne svijetle lampice, a poslije sam ustanovio da je i spliter otisao. Takodjer, mrezna kartica na ploci mi ne radi.
Router i spliter sam zamijenio.
No, ono sto mene brine je problem s kucistem. Kompjuter mi se nije htio upaliti, tj. pokrenem ga, radi, sve lampice svijetle, vrte se ventilatori, HDD vibrira, ali se ne cuje ono "beep", nema slike na monitoru i ne podize windowse. Izgasim prekidac na napajanju, otvorim kuciste, odspojim koji kabel i ponovo spojim pa probam pokrenuti i tako isprobavam dok konacno ne proradi. Pokrenem kompjuter i normalno radi. Ugasim ga, upalim, sve radi, restartiram, normalno funkcionira. Ali ako ponovo iskljucim onaj prekidac na napajanju (dakle, na OFF, kad je kompjuter izgasen) i ponovo ga ukljucim te pokrenem kompjuter, opet ne radi, ne cuje se "beep", nema slike na monitoru, ne podizu se windowsi... Pa opet izgasim prekidac od napajanja i otvaram kuciste i prespajam kablove i pokusavam paliti... Kad konacno uspijem, sve normalno radi do momenta kad ponovo iskljucim prekidac na napajanju. Onda opet sve iznova...
Je li tko imao taj problem?
Plocu cu zamijeniti jer ova, cini se, nije ispravna, ali nije mi najjasnije zasto toliko problema sa startanjem nakon neceg tako nevaznog kao sto je iskljucivanje napajanja na vec izgasenom kompjuteru.
Ili to upucuje na moguci kvar jos neceg?
.Scorpion. je offline