Tema: dvb-t antena
View Single Post
Staro 07.06.2008., 02:17   #25
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor mirek Pregled postova
Koliko sam skuzio do sada, antene sa pojacalom su se pokazale losim za DVB-T.
Da, sa vanjskim pojačalom.

Citiraj:
Autor mirek Pregled postova
Da li ovo pojacanje isto igra ulogu ili da kupim po modelu sto vise to bolje?
Što više to bolje jer u ovom slučaju se pojačanje odnosi na sam dobitak antene u decibelima. Iako su na slici maltene iste, razlika je u broju elemenata antene i njezinoj dužini. Njskuplje imaju više direktora ( usmjerivača ) te su duže i ostvaruju veći dobitak koji ti samo može pomoći u vidu dobivanja čišće slike.

Dupla slika ili slova nisu do jakosti antene nego do njene neusmjerenosti ili primanja nekog "odbijutka" od kakva zgrade, tornja i slično. Tu ne pomaže nikakvo pojačalo jer pojačava i smetnje nego usmjerenija antena.

Nadalje, jesu ti svi kanali baš na UHF opsegu, 21-69 ?
Isto tako možeš i jeftinije proći da kupiš jednu od jeftinijih antena sa tog linka ali koja ima manji opseg, recimo 21-35 kanal no reci koji ti je prvi a koji zadnji kanal što misliš pratit ?

edit: evo ti odlična antena za ne baš puno para:
http://www.kerman.hr/index.php?page=...emart&Itemid=1

Ja sam istu takvu no serija prije te ( 16dBi ) naručio preko konikoma iz slovenije i platio 100DM.
Dan danas radi bez greške, elementi su preživjeli par oluja tipa gle drvo leti ulicom itd... ne rđa i prije rata sam s njom i pojačalom od 30dBi hvatao novi sad sa fruške gore te bg2 sa avale te dok sam bio u zgradi i slovenski POP TV sa pohorja na 56 ili 59... kanalu kad su se nekad gasili odašiljači na papuku nakon završetka emitiranja programa.
Jednom sam uhvatio i neki rumunjski kanal - dobra antena.

Zadnje izmijenjeno od: stuc. 07.06.2008. u 03:12.
stuc je offline   Reply With Quote