View Single Post
Staro 05.06.2008., 22:27   #11
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jedina razlika jest taj drugi redak, HD kompatibilnost gdje je kod Avermedia ima X, a Terratec kvačiću.
No, kod opisa Avermedie, pored HD je kvačica, tako da - ili su to dva različita pojma (tipa, da je jedno da su oni obećali da može HD, a drugo ako nisu - da li ipak nekako može prikazati HD).
Uglavnom, vele da ta Avermedia 007 može prikazivati i snimati HD kanale (sad, jel to MPEG2 tj. HD Promo ili MPEG4 HD Discovery sa Croatela, ne znam).

EDIT:
Citiraj:
Mene je više zanimalo objašnjenje za konkretan slučaj sa ovom Leadtekom. I svaka čast dečkima za odgovor, no još mi nije jasno može li ona prikazat HRT HD ili ne. Jasno mi je ovo sa hardverskim enkoderom no LEADTEK kaže: software feature : MPEG 1/2/4. Dakle - ono što nisam našao u dosadašnjim threadovima jest taj detalj koji bi mi pojasnio ono što ne razumijem - zbog nedostatka koje karakteristike kartice BUG kaže da dotična ne može prikazat HRT HD, ako Leadtek kaže da podržava HD i soft enkoding MPEG4 što bi po onom što sam shvatio iz ostalih threadova trebalo omogućit prijem HRT HD-a?
Možda propuštam očito, ili mi je već odgovoreno - no opet mi nije jasno, so help the id10t.
Slušaj, hardverski enkoder sumnjam da postoji na toj kartici, jer to obavlja CPU ili grafička (ako ima HD akceleraciju). Softverski je bitno, da se u Leadtekovom programu može sa njihovim kodekom ili ubacujući alternativni vanjski (tipa cyberlinkov ili CoreAVC) u opcijama, gledati HD. Znači, bilo bi ok ako kartica ima BDA drivere da može raditi sa 3rd party programima (tipa DVB Viewer) gdje se sigurno mogu porihtavati posebno codeci za MPEG2, za H.264 i slično. Treća je stvar, što se ipak treba malo potruditi oko tih opcija, ako već kartica može raditi sa 3rd party programima. To se rijetko kome danas da, jer svi žele gotovo i bez po muke. Ali, takvi će morati biti i spremni eventualno platiti malo više za karticu.