Tema: Zdrava Hrana
View Single Post
Staro 05.06.2008., 00:28   #293
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Mrcina & Renesis

glukoza je dobra,no malto je bolji zbog veće molekularne mase (1000-10 000) a glukoza (180)

e sad,glukoza naspram maltodextrina ima svoju ključnu prednost - glikemijski index (GI).Glukoza ima najvisi i najbrze dize inzulin,tako da se s njim puno brze odvijaju pozitivne/negativne reakcije vezane za inzulin.Malto ima vecu molekularnu masu, sporije se razgradjuje i sporije dize inzulin.Malto je koristan kao produljeni izvor UH-a tijekom dana ili treninga...

A tebi renesis,radije bi preporučio waxy,derivat kukuruznog škroba s najvećom molekularnom masom ikad postignutom (preko 2 000 000).to znači da je molekularno-kemijski najsloženije strukture.
Njegova najveća prednost jest da zbog svoje slozene strukure prolazi kroz zeludac "sigurnije" i sa sobom puno efektnije vuče hranjive tvari koji se zajedno unosi s njim (PWM)

razlikuje se od ostalih UH-a po tome što ne vuče vodu već samo hranjive sastojke puno brže u stanice

što se tiče utjecaja na inzulin,maltodextrin je jako daleko od učinka glukoze po tom pitanju.ali waxy zbog značajno velikog udjela amilopektina jako utječe na povečanje inzulina

da skratim priču

po meni,malto je uh koji je k'o stvoren za mješanje s glukozom ili waxyem (iako waxy sam ima sve ono što fali glukozi i maltodextrinu,pa je najbolje piti samo waxy)

dekstroza/glukoza kako vam se više sviđa,iznimno jako povećava inzulin ali veže i vodu
maltodextrin je zbog spore razgradnje dobar izvor cijelodnevne opskrbe uh-om
waxy najbrže unosi hranjive sastojke u stanice,ne veže vodu (!) i ima puno manje kalorija od gore spomenutih,bitno je napomenuti nešto što bi trebalo biti logično - zbog svoje molekularne mase,kroz želudac prolazi "netaknuto",dakle puno je veća iskoristivost takvog uh-a + to što se sporo također razgrađuje (također zbog molekularne mase) i definitivno je cijelodnevni izvor energije

Renesis => PWM nadam se piješ nakon treninga...moja preporuka da mješaš malto s waxyem ili još bolje,da piješ samo waxy

drugo,ako PWM ne piješ (ovaj jutarnji,buni me jer je jutarnji,no valjda treniraš rano ujutro(svaka čast ),ipak je to Post Workout Meal) nakon treninga,zamjeni jutarnji obrok umjesto whey proteina kombinacijom kazeina (mliječnog proteina),pošto ga piješ s mlijekom,proteinom sirutke i jajčanim proteinom.fino to pomješaj u malo manje mlijeka,300ml i dodaj 100gr zobenih

idealnu kombinaciju proteina o kojem pričam sam našao u weiderovom 80 plus
http://www.gaz.hr/Proizvodi-detalj.asp?ProizvodID=128

to ti je bolje za jutro

whey bi ja radije pio s vodom negdje popodne nakon treninga,nekako mi ga je šteta piti s mlijekom

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 05.06.2008. u 00:54.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote