Citiraj:
Autor Matt
Ajde da remiziramo. Sve ove PCI kartice sa pigtailovima nisu baš neko najsretnije rješenje, jel tako?!
Zašto? Zato jer je antena dosta udaljena od prijamnika, kartice.
|
Je.
Međutim ako ćeš koristit grid ili neku sličnu/bolju antenu i neki kvalitetniji LMR kabl do nekih 10m dužine, onda je to bolje i stabilnije nego se zahebavati sa USB-om no i puno, puno skuplje...
Citiraj:
Autor croclocker
ej sad @stuc brat mi je sjebo antenu na usb 108 adapteru
jeli mogu uzeti onda onu antenu od kvarka i spojit je na usb adapter?
|
Možeš. Skrati kabl maximalno.
Sve je to system probaš pa vidiš. Ova moja skalamerija recimo ako je odnesem u drugu prostoriju vidi se515 na 40m kroz 3 debela zida i ono drvo itd.. ali ostale figa...
Sama logika nalaže da mora biti bolje ako je antena što bliže primopredajniku i da će onda gubici biti najmanji.
Problem takvog načina je da postoji ograničenje u vidu dužine USB kabla, 5m maximalno.
Ovo je zgodno za balkone, prozore i da je PC unutar tih 5m.
@Pakistanac
Je grdo ali efikasno

Antena ima nosač i jednostavno je staviš na zid koji gleda u smjeru AP, nagib podesiš na samom nosaču, može se.
U WNC ti je dosta i
1 crtica ( vrlo nisko ) da bi imao 2mbita ali stabilne veze, znači bez oscilacija signala.
Signal si mjeri sa Network Stumbler-om i recimo -82 ti je već u zelenom što je bog bogova a meni ZyXEL ljepo radi i sa -88 dok recimo se515 šteka i treba mu bar -85. 2 crtice u WNC ti počinju od -81 više ti od toga stvarno ne treba.
Još nešto, do sada svaki ZyXEL koji sam probao ima još bolji signal ako ga prebaciš u
b mod - 11.0 Mbps i 1 kanal. Probaj, ako si sad na granici možda ti to bude dovoljno za stabilniju vezu.