View Single Post
Staro 05.06.2008., 00:01   #20
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
Ajde da remiziramo. Sve ove PCI kartice sa pigtailovima nisu baš neko najsretnije rješenje, jel tako?!

Zašto? Zato jer je antena dosta udaljena od prijamnika, kartice.
Je.

Međutim ako ćeš koristit grid ili neku sličnu/bolju antenu i neki kvalitetniji LMR kabl do nekih 10m dužine, onda je to bolje i stabilnije nego se zahebavati sa USB-om no i puno, puno skuplje...

Citiraj:
Autor croclocker Pregled postova
ej sad @stuc brat mi je sjebo antenu na usb 108 adapteru
jeli mogu uzeti onda onu antenu od kvarka i spojit je na usb adapter?
Možeš. Skrati kabl maximalno.

Sve je to system probaš pa vidiš. Ova moja skalamerija recimo ako je odnesem u drugu prostoriju vidi se515 na 40m kroz 3 debela zida i ono drvo itd.. ali ostale figa...
Sama logika nalaže da mora biti bolje ako je antena što bliže primopredajniku i da će onda gubici biti najmanji.
Problem takvog načina je da postoji ograničenje u vidu dužine USB kabla, 5m maximalno.
Ovo je zgodno za balkone, prozore i da je PC unutar tih 5m.

@Pakistanac

Je grdo ali efikasno Antena ima nosač i jednostavno je staviš na zid koji gleda u smjeru AP, nagib podesiš na samom nosaču, može se.
U WNC ti je dosta i 1 crtica ( vrlo nisko ) da bi imao 2mbita ali stabilne veze, znači bez oscilacija signala.

Signal si mjeri sa Network Stumbler-om i recimo -82 ti je već u zelenom što je bog bogova a meni ZyXEL ljepo radi i sa -88 dok recimo se515 šteka i treba mu bar -85. 2 crtice u WNC ti počinju od -81 više ti od toga stvarno ne treba.

Još nešto, do sada svaki ZyXEL koji sam probao ima još bolji signal ako ga prebaciš u b mod - 11.0 Mbps i 1 kanal. Probaj, ako si sad na granici možda ti to bude dovoljno za stabilniju vezu.
stuc je offline   Reply With Quote