View Single Post
Staro 04.06.2008., 22:49   #7
tricky
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor vranoga1 Pregled postova
Ma kakva toshiba.. Toshiba nema ni jedan jedini kvalitetni 17" laptop, a kamoli poslovni!

-grafika je nebitna, glavno da ne bude integrirana (ne zbog 3D performansi nego zbog toga što integrirane grafičke imaju jako sporu memoriju i sabirnicu pa je vidljivo sporije 2D iscrtavanje kod velikih autocad crteža i vektorskih programa uopće kad su u pitanju veće datoteke. Slična je stvar i sa velikim rasterskim datotekama ali u manjoj mjeri)

-treća pogreška za koju smatram da je najkritičnija je ekran. WXGA+ je neupotrebljiv za ozbiljan autocad i sl. na 17" ekranu. to nema smisla. Poslovni laptop 17" mora imati 1920x1200 i gotovo! (eventualno 1680x1050, ali bolje 1920x1200).

poslovnih 17" laptopa je malo i skupi su. Od jeftinijih koji mogu ući u 10000kn tu su samo spomenuti HP 8710p te DELL Vostro 1710 (sa rezolucijom 1920x1200)

od ta dva preporučam DELL-a zbog boljih materijala od HP-a (laptop je gotovo u cijelosti od magnezijeve legure (preuzeto iz Latitude serije), ima čelične šarke), čvršći je i krući od HP-a. istodobno je primjenom metalnih legura jedan od najlakših i najtanjih 17" laptopa na tržištu (ispod 3kg). Preostale prednosti u odnosu na taj HP su mu: noviji je, nudi bolje procesore, ima najnaprednije komunikacijske mogućnosti (WWAN (ne mješati sa WLAN) i WPAN UWB)

nije najbolji poslovni 17" poslovni laptop na tržištu, ali do 10000kn zasigurno jest

-Toshiba nema apsolutno ništa čime bi mogla konkurirati u ovoj klasi
Kužim, šta hoćeš reći...ovaj hp ima rezoluciju 1680 x 1050, a dobra mu je i grafička nVidia Quadro NVS 320M...ali daj da te pitam jer sam čuo da dellovi imaju određenih problema u zadnje vrijeme..e, sad ne znam kojih, samo sam dobio određene informacije da imaju problema..jel to do nekih određenih serija..i iskreno nisam vidio nešto previše dellova oko sebe - čisto informacije radi...ako znaš za neki model od della koji bi parirao ovome lapu u istom cjenovnom rangu..hvala puno.
tricky je offline   Reply With Quote