View Single Post
Staro 04.06.2008., 20:33   #340
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor trixx Pregled postova
dizanjem FSB-a na procesoru,paralelno se dize frekvencija memorije...
i sad bum dal neki primjer:
rami ddr2 od 800 mHz
FBS 300 mhZ
i mnozitelj rpocesora max. 8x

znaci to bi ovak izgledalo

8x300=2400mHz
a kod rama 600 mHz

e sad mi je nejasno kak da ja ui ovakvim uvjetima stavim ram da mi radi na 800 mHz tj. na default frekvenciji,ako stavim omjer 1:2 onda ce rami radit 1200 mHz sto je previse

ljudi ja ovo nemrem skuzit,jednostavno ne kuzim,pa ak moze neko poblize objasnit

Stavi 333 Fsb, mnozitelj ostavi na 9...memoriji stavi omjer 1:1. Proc ce raditi na 3 Ghz, a mema na nesto nize od 800 Mhz cini mi se. Uostalom, u biosu bi pod omjerima trebao imati nekoliko opcija i jednostavno odaberi onu koja ti daje najnizu mogucu frekvenciju rama...Sve ostalo ostavis kako je po defaultu, pogotovo voltaze ne diraj. Ako imas dobar kuler, sve ce ti raditi stabilno na 3 Ghz. Moj radi stabilno na 3.4 i to na najnizoj mogucoj voltazi, dakle undervoltan, dok je sve ostalo na defaultu.

I ako smijem malo oteti thread, evo ovaj moj se napokon digao na 3.6, dakle nije mu tu zid, uz fino podesavanje voltaza, ali je nestabilan. S obzirom da mi je preporuceno da se drzim svoje razine znanja, necu nagadjati vec vas pitati jel mi treba kvalitetnije napajanje ili ploca? Ili oboje? Pretpostavljam da bih nekako trebao izracunati Vdrop, da vidim jel greska u napajanju, pa da vas pitam s kojim se to programom radi? Temperature su (na 3.4) idle negdje na 45 Stupnjeva, dosegne nekih 55 pod full loadom...
Igneos79 je offline   Reply With Quote