Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
Ja kroz mjesec dana pocinjem sam zivjet.
daj ti neke savjete , kaj je tak jednostavnije napravit a da je zdravo.. ?
necu 6 obroka dnevno (tko ce to prat??) , dovoljan mi je jedan al konkretan. navecer voce ili neku sitnicu , ujutro tost.
|
pa nije da cesto perem, opcenito imam jedan lonac, jedan tanjur, jednu vilicu, jednu zlicu etc, pa kad vec pojedem odmah i operem, predje u naviku
stajaznam sta bi mogao, evo ti primjer mog jelovnika
8:00 - 150g zobenih pahuljica sa 4dcl mlijeka
10:00 sir + zobene
12:00 tuna + tijesto
14:00 neko meso ( teletina, piletina, sto vec) peceno ili kuhano, kad pecem onda samo prezmazem tavu uljem, ne ono da stavis prst ulja, sa tim mesom kao prilog imam povrce ( grasak, grah, salata, paprike, sta uzmem) i tijesto ili rizu
17:00 tad najcesce pojedem pljeskavicu sa graskom ( pljeskavica od kile svinjetine i pol kile teletine, uzimam u konzumu na akciji i napravim si za tjedan dana, pobacam u kistru, izvadim, stavim u tavu malo vode i malo ulja, bacim u tavu i tako se spece)
20:00 5 jaja + riblje ulje
22:00 posni sir + laneno ulje
meso mozes na razlicite nacine pripremat, spec na naglo sa zacinima, skuhat u vodi sa zacinima, ja recimo ne mogu bez cilija i crvene paprike
i evo ti jedan dobar recept, meni super, jedem skoro svaki drugi dan
250g piletine nasjeci na komadice
ubaci na tavu i stavi malo ulja, te promjesaj sa crvenom paprikom i soli, sve mijesaj na tavi kako bi ono malo ulja sto si stavio zahvatilo sve dijelove tave.
i to tako peci, prije nego si to stavio pec si trebao stavit tijesteninu kuhat
nakon sto se meso malo spece onda u tu tavu ubacis prethodno skuhano tijesto, na to jos 2 jaja i promijesas kako bi se jaja zahvatila za tijesto/meso
opet posolis i stavis malo crvene paprike, zatim u to ubacis 2dcl mlijeka, malo promijesas i ostavis na laganoj vatri da malo kuha, ugasis vatru , ubacis na tanjur i eto
Citiraj:
Autor jajec
Imam netko kakav dobar recept za neku voćnu salatu ili općenito lagana i zdrava jela za sad,preko ljeta mislim? Trebal bi malo izbaciti fast food i zamijeniti s nečim drugim...
|
c/p iz prijasnjeg posta :
100g zobenih ostavis 5min u hladnom mlijeku ( 2-3dcl)
u to stavis 250g posnog sira i dvije zlice meda ( netko stavlja dva natrena, prethodno otopljena u vodi
malo extrakta od maline
smixas sa onim stapnim mixerom ili u blenderu, sta vec
u to narezes maline, jagode, banane, ispadne strava, bar meni.
@vuco
mogu zamislit

mojima je trebalo dost dugo da im uspijem dokazat da se meso ne treba pec u pol litre ulja da ispadne dobro..
a za ostale, nije vam bas pametno ne vecerat, pojedite bar dva tri kuhana jaja, nece vam od proteina nist bit, ako vec zelite smrsavit onda smanjite ugljikohidrate i idite u jutro prije dorucka trcat.