Ma sve ja to kužim ali nije stvar uopće o Voltaži i FSB-u! Jer, kaj god nekaj novo unesem u taj bios, a da ima veze sa Clockom odnosno pod tim "menijem" gdje je FSB, clock rate i sl. PC mi se restarta, i to sam čitao da se nejvjerojatnije treba BIOS updateat ali nisam to uspio napraviti... Tak da neznam, kaj da radim...?
EDIT:
Evo probao sam ponovo napraviti update biosa i uspijelo, no onda sam opet išao OC-at sa drugim postavkama i sl. i opet ništa... Ruši se odmah kada mu kažem save i yes...

WTF?
ARGH!!! Evo, nakon reinstaliravanja BIOS-a na slabiju verziju odnosno na f3a, overclocking je uspiješno završen i vrtim PC na 3.0ghz pri 1.4V, idem malo spuštati tu voltažu, da vidim dokle ide, jer su temperature velike... :P
Fala ljudi!
EDIT:
Ok, smanjio sam Voltažu na 1.3V, i sve super radi i pokazuje 3.0ghz-a, ali temperature su velike i ne prolaze OCCT test... E sada, jedino da još smanjujem voltažu, ali čemu?
Mislim novi BigTyp, trebao bi normalno hladiti Processor, a programi mi kažu da je temperatura jednog oko 67 stupnjeva pri IDLEu... što je mnogo...
Što da mjenjam? Voltažu CPU-a ili...?
Citiraj:
Postavke su:
- Robust Graphics Booster: Auto
- CPU Clock Ratio: x9
(inače se ostavlja na defaultnoj vrijednosti)
- CPU Host Clock Control: Enabled
- CPU Host Frequency (MHz): 333MHz
- PCI Express Frequency (MHz): Auto
- C.I.A.2: Disabled - OVO NEMAM! stisnuo sam CTRL+F1
- Performance Enhance: Standard
- System Memory Multiplier (SPD): 2.00
- High Speed DRAM DLL Settings: Option 1 - OVO NEMAM!
- DRAM Timings Selectable (SPD): Manual
- CAS Latency Time: 4
- DRAM RAS to CAS delay: 4
- DRAM RAS Precharge: 4
- Precharge Delay (tRAS): 12
- System Voltage Control: Manual
- DDR2 Overvoltage Control: +0.1 (1.9v)
- PCI-E Overvoltage Control: Normal
- FSB OverVoltage Control: Normal
- (G)MCH OverVoltage Control: Normal
- CPU Voltage Control: 1.3v
|