Citiraj:
Let's say we have a power supply plugged into the Sun Moon and it says it's pushing 300W. Now I'll take a look at the PF1211 and see how much wattage I'm getting from the mains. If it says 500W, I divide 500W by 300W and come up with 60%. This would mean the power supply is running at 60% efficiency. The PF1211 also tells me my power factor as well.
|
PF1211 je manju uređaj koji mjeri snagu koliko PSU vuče iz mreže, a SM 268 mjeri stvarnu/radnu snagu koju "komp" (u ovom slučaju sam mjerni uređaj) vuče. Pa pogledaj samo kako su konektori spojeni na testni uređaj SM 268, pa se nekom logikom da zaključiti da sam mjernu uređaj određuje kojom (stvarnom) snagom će opteretiti PSU.
Citiraj:
Autor Funkenstein
Ukoliko je točno ono šta mislim ( a sve mi se čini da će me neko sasrat  ), onda ima veze ... a i čini mi se da su napajanja sa apfc efikasnija nego ona sa ppfc.
|
Hehe, svi guide-evi vele da nema veze. Ali da, imaš pravo da (u praksi) PSU-i s PPFC-om imaju manju iskoristivost od aktivnih, ali ona nije vezana za PF, već za proizvodni proces i veću kvalitetu izrade/materijala/uložene resurse.... al ga se*em