View Single Post
Staro 02.06.2008., 11:48   #31
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
jedna stvar je pokretat igru na medium detaljima na mini rezoluciji a druga sve na max jer da netko napravi igru koja na medium i sa snizenom rezolucijom nebi radila na 90% "igracih" strojeva nebi se prodala 3 primjerka valjda.

no, u to vrijeme su bile aktualne 6800 kartice koje su posteno imale problema s doticnom igrom na max na 19" monitorima koji su vec onda bili debelo standard. A ta rezolucija je 66% veca od 1024x768 i guess what, tocno tolko zahtjevnija. Igra je ok radila na radeonkama x800 doduse, ali ako uzmemo u obzir s oni imaju tek drugu generaciju shadera, nije ni cudno

iste kartice (6800)doduse nisu imale problema s d3, mozda zbog solidnih ogl drivera (o HQ pricamo, VHQ je bio isto to samo bez komprimiranih tekstura pa je zaklao memoriju na kartici)
pa ako si imao ati karticu je logicno zasto nisi d3 mogao igrat bas najbolje posto oni do relativno nedavno nisu uspjeli sklepat opengl drivere da rade kako spada.

no manje bitno i definitivno nema veze s temom...
istina da je manje bitno, no samo da kazem da opet nije tocno. ne znam gdje si to vidio, ali frend je imao Samsungov 19" CRT (955DF) i Radeon 9800Pro (dakle daleko slabiju karticu od 6800), i pokretao ju je na max, doduse ne na 1600x1200 koliko mu je monitor poodrzavao, ali na 1280x1024 ju je pokretao bez problema

A i jos uvijek stoji cinjenica kako je Far Cry za to vrijeme izgledao prebolesno. Ako se mene pita, bolje je izgledao tada nego sto danas Crysis izgleda, jer pogledaj tadasnje igre, a pogledaj danas igre. Evo samo par primjera: Gears of war, UT3, World in conflict, Lost Planet, Assassins Creed, Bioshock...a ima ih jos dosta, a tada su Far Cry-u jedine sto se prezentacije tice koje su mu mogle konkurirati bile vec spomenute D3 i HL2.

ontopic:
@topic starter - uzmi obavezno sto jeftiniju, jer ne vrijedi 15-20 eura vise Asus. Osim u slucaju da ima duplo duzu garanciju ili sl, tada vec mozes razmisliti
ABuser je offline   Reply With Quote