View Single Post
Staro 02.06.2008., 01:38   #30
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
u principu lp 1965 izgleda ljepse zbog estetskijeg postolja (srebrni metalni okvir dolje s rupama nasuprot relativno ruznog al jako teskog crnog ovdje), dok je ostatak isti tako reci... svakako nije neki state of the art definitivno, sto po meni nikako ne moze biti uzeto za zlo jednom monitoru

a sto se slova tice, veca su na 19" jasno vidljivo, ali koliko je to bitno tocno?! ja imam ostecenje desnog oka s cilindrom ko ti (koje se neda u potpunosti ispravit s nikakvom lecom) i ljevo se privikava na njegovu dioptriju polako, odnosno povecava se dioptrija vremenom, medutim za kompom u 80% slucajeva sjedim bez naocala koje bar malo pomazu i nemam nikakvih problema.

bas sam mjerio posto mi je pri ruci metar od jucer, sjedim ubjek dok sam na netu na cca 90cm od monitora tako da su mi ruke prilicno isprizene a tastatura je uvjek tamo gdje i na slikama, a dok nesto zaista radim je ta udaljenost 60cm (znaci nisam izvaljen u stolici nego normalno sjedim) i zaista skoro nikad se ne priblizavam monitoru osim dok gledam bas nesto u par pixela tocno kako izgleda, al to nema pomoci s druge strane pa da ima od 1mm pixele

ne tvrdim da je ovo najbolji monitor, dapace, cak i daleko od toga, medutim sto se hvalitete samog prikaza tice ipak mislim da je cak i ispred svih ovih VA monitora nabrojanih, mozda eventualno onaj ips nec 19" (20" wide ima bolju sliku provjereno, al je wide i refleksivan i jos k tome skup pa eto otpada)

drugi konkurent tom monitoru bi bio philips 200p7es ukoliko je s ips matricom ali po nabavi.net je on i skuplji jos. no koliko je on bolji ili nije zbilja ne mogu reci jer razlika nije bas tako ocita, a skupa ih nisam vidio, no ako dolazi s ips matricom a ne nekom VA sto bi trebao doduse, al nisam ziher da je uvjek tako sudeci po 190p modelu ili 200wp konkretno

a kako vidjet jel monitor ips, pa po ljubicastom odsjaju crne boje gledano iz nekog kuta - postao bi slike, ali s ovim osvjetljenjem u sobi fotic interpretira boju kao plavu pa nebi bilo vjerno

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder