View Single Post
Staro 21.04.2004., 00:51   #28
Andjelko
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Thumbs up

Evo posao priveo kraju. Nikakvu potrebu za dodatnim ventilatorima nemam. Tako sam ona dva Antecova venta izvadio, jednoga spojio na 5V, postavio ga ispred HDD. Temperatura odmah pala za 10°C pa je oko 45, maksimalno 50, nakon defragmentiranja od 1/2 sata. Dovoljno.

Potom sam zakljucio kako jos uvijek ima buke. Gurnuo prst u ventilator procesora i nasao izvor. Pa ja sam tamo prosle godine kupio i ne gledajuci postavio hladnjak Igloo 2410 Pro, onako - pitao prodavaca nesto za Celera i on mi dao junacki vent od 4500 rpm, 35 dB, blago meni. Zato mi je proc uzivao u 35°C, a ja razmisljao o antifonima u vecernjim satima..

Dobro, zalemim mu u seriju 7V zener diodu i covjek uspori na 2200 rpm. A razlike, drasticne!

Rupe za ventilatore zatvorio nekom tamnom pjenastom masom od ambalaze, probao plamenom je li gori - ne, samo se topi. Po propisu.

Povremeno cu provjeravati temperature, par slijedecih dana, potom kada dodju vrucine, ali ne ocekujem nesto posebno.

Komp izgleda vazno u tower Antecovom kucistu, sve drugo po starom, a zdravlje - hvala na pitanju..