Evo posao priveo kraju. Nikakvu potrebu za dodatnim ventilatorima nemam. Tako sam ona dva Antecova venta izvadio, jednoga spojio na 5V, postavio ga ispred HDD. Temperatura odmah pala za 10°C pa je oko 45, maksimalno 50, nakon defragmentiranja od 1/2 sata. Dovoljno.
Potom sam zakljucio kako jos uvijek ima buke. Gurnuo prst u ventilator procesora i nasao izvor. Pa ja sam tamo prosle godine kupio i ne gledajuci postavio hladnjak Igloo 2410 Pro, onako - pitao prodavaca nesto za Celera i on mi dao junacki vent od 4500 rpm, 35 dB, blago meni. Zato mi je proc uzivao u 35°C, a ja razmisljao o antifonima u vecernjim satima..
Dobro, zalemim mu u seriju 7V zener diodu i covjek uspori na 2200 rpm. A razlike, drasticne!
Rupe za ventilatore zatvorio nekom tamnom pjenastom masom od ambalaze, probao plamenom je li gori - ne, samo se topi. Po propisu.
Povremeno cu provjeravati temperature, par slijedecih dana, potom kada dodju vrucine, ali ne ocekujem nesto posebno.
Komp izgleda vazno u tower Antecovom kucistu, sve drugo po starom, a zdravlje - hvala na pitanju..