View Single Post
Staro 01.06.2008., 10:50   #23
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Napisao sam to tako jer mi i s tim problemom ta ploča izgleda kao jedna od boljih u kategoriji server za workstation.
Za single socket ploce - vjerojatno si u pravu. Ipak, PCI-E 1x nije dovoljan za bilo kakvu suvisliju grafiku.

Citiraj:
Hm, za 2D ne znam koji software koristiš, ja osobno takve razlike nisam primjetio na svojoj kofiguraciji kad sam isprobavao stvar. Jest stvar je bila mjerljiva s 3DM, i to je uglavnom to. Ja koristim jedan monitor, ne znam kako bi to bilo s dva, da li b irazlika bila veća.
Dovoljno je da stavis neki tesko nabudzeni PDF na dva monitora, 1600x1200, 32bit i *osjetis* (dakle, ne "izmjeris") razliku.

Citiraj:
Nisma nikad pridaovao puno značenja brzini PCIE sabirnice, pogotovo kod ploča koje su primarno namijenjene serverima.
Cuj, Tyan je mogao uredno staviti 2 puta 8x fizicki PCI-E slot i dovidjenja. Nisu imali *nikakvog* razloga za staviti 2 puta 16x fizicki slot osim ako nisu ocekivali da bi netko mogao utrpati graficku karticu unutra, jer AFAIK, "najsire" negraficke kartice za PCI-E su jos uvijek 8x i vjerojatno ce i ostati takve.

A kao sto sam i napisao, Intel nigdje izricito ne spominje sto se dogadja kad i ako stavis graficku karticu na njihov chipset.

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Čitam i ne vjerujem. Prljava igra, ništa drugo. Pretpostavljam samo da je ekvivalentna workstation ploča daleko skuplja. Intel, Intel...
Mislis da je AMD bolji? Pogledaj razliku u cijeni izmedju 2xxx i 8xxx serija Opterona, samo za pocetak. Da ne spominjem kako su dual/quad socket ploce prakticki beskorisne samo s jednim procesorom, jer pola funkcija na ploci tada ne radi i slicno.

Ovo je slucaj kada je Tyan (a valjda i ostali) stvarno stavljeni u govna. Bas me zanima hoce li mi lik odgovoriti na pitanja...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote