View Single Post
Staro 01.06.2008., 02:56   #1
tempestcro
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Project Rackmount

Evo poceo je 6. mjesec, skola zavrsila, vrijeme je da se bacim na nekakav projektic.

Kodno ime projekta: Project Rackmount

O cemu se uopce radi?

Skupih nekoliko serverskih komponenti, nekoliko starih PC-a, jedan noviji, pa bih zelio to sve potrpati u jedno "kuciste".

Rackmount ( Rackshelf, od sada Rackmount )cu raditi vjerojatno cijelo ovo ljeto, pa nemojte sada ocekivati svaki dan postanje u ovu temu, jer ne radim samo to.

Ovo je okvirni izgled rackmounta, nacrtan u 10min i u skoro 3:00am.

Malo pojasnjenje slike bi glasilo:

Ovo dvoje dolje su vodilice koje ce se postavljati na svakih x cm i one ce u biti drzati svaki rack. Ovo sa strane je plexi, odnosno staklo - nisam odlucio jos. Ovo gore predstavljaju rupe za vent. Nisu ventovi od tolike koristi, koliko mi svaka od ovih 120mm rupa olaksava rackmount.

To je okvirno to. Jos cu naravno raditi rupe za kablovinje, mozda uz rub neke kanale ( kanalčine ) za kablove, prekidace za palit cijeli rack, regulaciju hladjenja racka, itd itd ( bit ce jos ideja )

Rackovi ce isto bit samogradnja, al to jos nisam nacrto nazalost.

Eto da cujem vasa misljenja i materijal od kojeg radit, te druge prijedloge. Iako najvjerojatnije cu konstrukciju od zeljeza, jer ga imam doma a i sav potreban alat za njegovu obradu. Jedino me brine masa tog cuda posto imam ideju o nekih 1.70m visine ( )
tempestcro je offline   Reply With Quote