View Single Post
Staro 01.06.2008., 02:07   #80
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Znaš onu-svaki cigo svoga konja hvali
Tak je i tu sa fotićima.

Budem popravio vrata na staroj SMENA8 pa da vidiš kaj je fotć
LOL smena Imam smenu jednu doma, djed mi ju je dao, ali ne koristim ju jer sam na digitaliji Mogao bih bas kupiti par filmova pa probati malo se s analogijom zezati

Btw. ne razvijam stalno fotografije, ali sad u zadnje vrijeme sam krenuo da svaka 2 tjedna radim 5-6 tiskova 20x30.

E da zaboravio sam reci. Baterija u gripu mi traje za kojih 1000-1500 snimaka, vrlo vjerojatno i vise (iskreno nisam racunao, ali gledajte to ovako da svaki dan napravim oko 150 fotki i traje tjedan i pol bez da padne i jedna crtica )
Puni se sa 15% - 100% za kojih 1h-2h
Imam nimh baterije 2500mah, one za brzinsko punjenje za 15min se napune, koristim ih samo za flash i nakon vec 50 okidanja pocne sporije punjenje flasha Zato zelio bih probati ove vase baterije sa svojim flashom pa da vidimo kolko stvarno vrijede. Znam da E-3 ima grip u koji idu normalne baterije i da 6 ili 8 baterija (nisam siguran kolko tocno) proguta za kojih 150 fotki. I sad nek mi netko pocne govoriti kako normalne baterije su super jer ih mozes kupiti na kiosku. Za napraviti jedan dan bez punjenja li ion su odlicne.

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Mitz jr ti si zaboravio osnovnu stvar-a to je za kaj kome fotić ustvari treba.
Nekom tko tu i tamo fotka punjive baterije mogu trajati i tri godine

Oko fotića je počela spika kao i kod HI-FI-ja...a velika većina ne radi fotke veće od 10x15 a 15x20 im je max
Ali svi hoće "marku" i najbolje...

Stvar je generaliziranja, meni osobno "Canon je zakon" i niš drugo ne valja ide u isti red kak je samo mečka i bembura dobar auto, Intel i Nevidia i slično...

A o onom kak je SLR zakon neću ni pričat, odgovorno tvrdim da 90% usera nema ni najmanje volje naučiti osnove rada u npr. PS-u i experimentirati par mjeseci dok ne vide što i kako...

E upravo to. I na kraju se zbog jeftinih SLRova dogadaju pitanja na fotografskim forumima tipa: "Sto znaci f broj, zasto su mi fotografije mutne, sto je Av (ilitiga A kod drugih fotoaparata), zasto imam tockice na fotografijama" i slicno. Najvise me razljuti kad vidim po gradu svaki hebeni klinac ima vec SLR, jos se nebi zalio da ga koristi na ispravan nacin, ali kada vidim da tip u Varazdinu slika gradsku vjecnicu s flashom ugradenim + red eye reduction odmah mi dosta.

Ja sam korisnik Olympus opreme i na njima sam od pocetka, ali mi ne pada na kraj pameti da pljujem po necemu sto je kod proizvodaca iz protivnickog tabora bolje ili novo (kao sto je inace slucaj sa canonovcima koji se vjerojatno osjecaju ugrozenima, pa pljuju po svemu sto dode novo). Iskreno uz E-1, rado bih zelio imati E-3 i Canon 5D ili D300. To su sve lijepi i dobri fotoaparati.

Jelc inace prije godinu dana ti je dosao u jedan varazdinski fotostudio tip sa fotografijama vjencanja koje bi razvio. I sad decki stave fotke na masinu i kazu da su sve fotografije podeksponirane. Nato tip kaze da nisu i da su dobro eksponirane jer da su fotografirane sa Canon 1D Mark II, a on moze dici visoko ISO i da netreba flash To se poslije toga prosirilo po Varaždinu brzinom munje i jos dan danas se smijemo tome

Zadnje izmijenjeno od: NITROS. 01.06.2008. u 02:24.
NITROS je offline   Reply With Quote