Citiraj:
Autor LAcy
A ne moraš vjerovati, stroj je i dalje složen i ako ti se da skočiti do Osijeka mogu ti demonstrirati. Mislim da je između ostaloga problem u sporom hardu i grafičkoj ali upravo o tome i pričamo. Da bi WinXP dobro radio potreban mu je također bolji hardware nego onaj za ranije Windowse. Ljudi jednostavno zaboravljaju kako su zahtjevni WinXP bili za tadašnji hardware i koliko je bilo problema sa driverima, aplikacijama koje nisu bile kompatibilne...
|
Nije da ne vjerujem, nego znam kako se ponaša otprilike i sa 256 MB RAM-a pa mi je skroz čudno, možda bi i meni sad to bilo ko' crknuta mačka jer sam se razmazio sa svojim RAMima i svime. Mada nisam nikad bio u Osijeku morat ću ipak odbit

. Možda je i istina što govoriš za XP, da su ljudi i zaboravili jer je prošlo dosta godina od tad (6) zato smatram da je Vista trebala ipak malo više novosti donijet ali sad...
Citiraj:
Autor LAcy
Meni je i stara konfa (još je u sigu) dobro radila sa Vistom x64. Upravo ono što je Punio4 napisao, prvo je MS sam dodao puno toga što bi moglo možda nekom od korisnika zatrebati, onda još i korisnici instaliraju štošta rezidentnog, pa kojekakvi driveri pokrenu još koji proces ili neki "simpatičan" program koji čuči u taskbaru... i onda se čude kako imaju preko 60 proseca. Meni se Vista digne sa 31 procesa uključujući task manager. A mogu još smanjiti samo mi se nije dalo kad sam instalirao sustav na novi komp.
Sa sadašnjim cijenama memorije 4GB više nije luksuz i vjerujem da će slijedeći Win biti 64 bitan.
|
A je, slažem se. Pogotovo sa ovim programičićima, pa MSN, pa ICQ, pa Skype pa Google Notifier pa Google Talk - sve se uključuje sa kompom i stoji pokraj sata bezveze. Da ne govorim, za Java runtime update i ne znam što već sve ne.
Imam eksperiment za par dana sa frendovim kompom, 512 MB RAM-a, Sempron 2600+ i novi 80 GB disk te naravno zbog novog diska frend je zaželio i novi OS - a što drugo nego Windows Vista Ultimate. Pa da te vidimo onda Windovsže kak radiš na minimum specs

.