Citiraj:
Autor Baja 001
Jesi primjetio kako se malo teže igrat na Linuxu, a ti to predpostavljam radiš 
|
Ubuntu + Cedega = igras se kao na windowsima

a tu su naravno i igre kao sto su Serious Sam u Unreal Tournament koji svoje naslove imaju i u cisto linux verzijama tako da se moze i bez Cedege,,,,
da Linux nije za svakoga to je istina,,,, ja bi ga ocijenio dobrim za sve osim ciste "gejmere",,,,, a najbolje jos prolazi za obicnog usera koji koristi komp za malo surfanja po netu slusanje mjuze gledanja filmova + office nesto sitno i povremeno odigra kakvu igru,,,,, (Distre za ovaj opis su Ubuntu, Simply Mepis, Mandriva...)
pa sad opet ima i distri za malo naprednije usere kojima radi posla treba nesto sigurnije, stabilnije, pouzdanije, jeftinije od windowsa......

nije da imam nesto protiv windowsa opcenito ali linux ima odgovor manje vise na sve sto win nudi,,,, jedino jos sa gejmingom "steka"
no ok nie tu linux kriv nego proizvodaci igara koji podrzavaju samo windowse,,, isto vrijedi i za Adobe and kompaniju koja puca svoj soft samo za win (i ok malo ga i za OSx sredi),,,,,, ti veliki proizvodaci softa su sada jednia kocinca za linux jer kad se pogleda sto koji OS moze (CISTI OS) win daleko zaostaju
osx necu ni spominjati jer je to ipak malo svijet za sebe legalno radi samo s "Apple hardwareom" pa
a Visti zamjeram to sto ZDERE...... sve

od resursa do diskovnog prostora,,, mislim da je oko 10GB stvarno prestrasno da ti samo OS pojede
e sad

sto se tice bezbriznog instaliranja najnovijih verzija bilo kojeg veceg proizvocaca softa jednostavno nema do MSa i dok se proizvodaci softwarea ne okrenu i prema linuxu MS nema nikakve brige bez obzira na to je rade novi OS godinu dana ili 4 godine i je raden od 0 ili sve kako i do sada,,,, + NEedukacija ljudi i daljnja MSova dominacija je zajamcena
edit:
@s3r1al
zasada mozes DX instalirati u wine i preko njega onda ide mora igara bez potrebe za cedegom,,,,,, COD4 npr ide i na wine i cedegi bez problema