ja na desktop kompu imam windowse jer mi taj komp sluzi samo za igre, te povremene zezancije s sony vegas-om ili fotošopom (radi veceg ekrana

)
na laptopu nikad necu imat windowse... mrzim tu njihovu prokletu zatvorenost... kad hoces nesto promijeniti moras nagađati što su majkrosoftovci radili na koji način, pošto za windowse ne postoji nikakva poštena dokumentacija o funkcioniranju sustava... koliko je samo vremena trebalo da se ne otkrije način funkcioniranja onog xp-ovog prefetchera... igranja s registryem i slično...
da se na početku napravio pošten kernel, danas nebi bilo nikakve potrebe za ponovnim pisanjem kompletnog sustava...
stavio sam na laptop arch linux i mogu reci da mi niti jedna instalacija operativnog sustava nije pružala toliko zadovoljstva... jeste da mi je trebalo 2 dana da sve slozim po svojem ukusu

, ali sam uživao u svakoj sekundi...
windowsi su nekako pre sterilan sustav, sve je napravljeno na silu...
kad radis s linuxom znas da je u pozadini rad ogromnog broja ljudi, koji su to radili s voljom a ne radi toga da dobiju plaću...
čuo sam nešto da će se implementacija directx-a dopustiti i na linuxima, pa cu vjerojatno onda i na desktop računalo staviti linux...