View Single Post
Staro 30.05.2008., 16:07   #520
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Barracuda 7200.10 (AAK) 320gb problem

Imam dvije takve u kompjuteru, služe za arhiviranje podataka.
Prije 2 dana je počeo izbacivati disk checking prije svakog starta windowsa, i našao je neke minorne greške koje je popravio, međutim dođe do zadnje faze i onda blokira cijeli komp, tako da sam sada počeo preskakati taj disk check.
Nakon toga normalno uđe u windowse (xp sp2), i normalno prvo što sam pokušao je bilo spasiti podatke dok se još može, kopirat ih na drugi disk, međutim uđem u "my computer", uđem u disk, svi folderi su na mjestu, idem ući u bilo koji folder - i samo se zatvori cijeli explorer, ostane samo wallpaper, i onda se opet sve vrati ali bez prozora. Dakle kada pokušam pristupiti nekom folderu - ne mogu - izbaci. Onda sam pokušao još disk check sa standardnim windowsovim disk checkerom (desni klik na hard - properties - tools - error checking) i dođe do neke faze i kaže da ne može dovršiti disk check. Probao još i sa HD Tune (tamo ne izbaci nijednu grešku, kao da je sve u redu ali vidim da nije) i Seagateovim disk checkerom koji dođe do neke faze i blokira cijeli komp.
Kada sam vidio da to disk checkiranje ne ide, pokušao sam spasiti podatke jednostavno pomoću copy/paste cijelog diska, ali ne ide (počme ali dalje od toga ništa). Pokušao još pomoću windowsovog backup toola, nema efekta (uopće se ne pokrene) i pomoću Paragon disk managera koji u sebi ima backup tool koji je došao do nekih 3.5gb (od 150) i blokirao cijeli komp.

Šta da radim?
Dignut "DOS" preko Windows CD-a, pa pokušat sa chkdsk ?
Ako ni to ne uspije?
Neo-ST je offline   Reply With Quote