Citiraj:
Autor Vin EuroDizel
Kad naucis koristiti EVF umjesto eksternog LCD-a AAA baterije traju traju i traju...i nakrkas si 8 komada u torbu i imas ogromnu mobilnost. A nakrkati 2 LiIona u torbu i nije bas isplatljiva investicija, osim ako ne nadjes novu po 100kn, kao ja za Sony miniDV kameru 
|
Odavno ja koristim EVF nije uopće stvar do toga. 8 komada, koje moraš kupit i platit + punjač ( za koji uzmemo da neće bit najjeftiniji isto kao ni baterije) platiš cca 250-300kn, a toliko košta jedna dodatna Li ion baterija i onda ih imaš 2 (jedna dolazi sa fotičem).
S tim da ako ćemo gledat vrijeme punjenja koje je recimo 1 dan kod AAA i 4h kod Li ion jasno je koja je po tom pitanju isplativija.
Ja mislim da nema smisla vodit razgovore koja je isplativija jer su obje sa prednostima i manama.
Meni je iskreno svejedno, čak mi je možda i draža Li ion baš zbog svog punjenja koje može bit pol sata za nekih 100 fotki ili 2h za 400, dok zbog svoje prirode NiMh moraju ići do vrha...
Ja sam prije imao fotič sa AAA baterijama, imao sam 2 para i do sad se nikad nisam našao u situaciji da sam potrošio oba kompleta i da mi je falilo baterija, a da mi je i falilo to bi se dogodilo na mjestu gdje je dobro da imaš vode a kamoli dučan sa baterijama koje bi pritom koštale ko 4 punjive. Eto.

Li ion ftw.

P.S. Jel smo možda spomenuli težinu baterija?