AMD Athlon X2 3800+ @ 2.7 (9x300) @ 1.350V i memorija na DDR266 (1.33x300) na 2-3-3-6 2T. Tako komp radi od kada sam kupio Nirvanu, bio sam sa starim Prime 95 testirao na 12-13 h i OCCT-om 1.1.1b na par sati. U radu je sve OK, igre sve dobro rade, a znam igrati i po nekoliko sati - Crysis, Assassin's Creed, NFS ProStreet. Danas sam čisto iz znatiželje glede temperatura išao izvrtiti malo Prime95, zadnju verziju (custom test) i nakon pola sata je puknuo. Potom sam probao SmallFTT na pola sata i bez beda je prošlo. Ovo pucanje Prime95 me jako zabrinulo, jer mi se prvi problem kojem nisam davao previše važnosti javljao kod OCCT-a 2.0.0a jer se nije htio ni loadirati. Kod podizanja programa mi je javljao "Invalid float point". Razlog zašto tjeram FSB na 300 je jer pri FSB-u od 270 memorija radi na 450 MHz. Prime95 je izvrtio 12 h sa memorijom na 450 3-4-4-8 2T bez beda, ali je OCCT pucao nakon 1-2 h. Prije nego sam vrtio OCCT sam bez beda igrao igre, točnije probao sam Crysis na nekih 3 sata i bez beda je radio. Da li mi je probelm možda u prezategnutom FSB-u (na 310 MHz se komp ne želi ni podići)? Ili mi se možda nešto oštetilo od komponenti u radu kompa tokom vremena, pošto mi se sada i Prime95 ruši? Nemam pojma šta da radim... pomagajte ljudi...
Usput, dok sam vrtio Prime95 custom test, igrao sam Solitare, ali mislim da to ne bi smjelo utjecati. I što se sada temperaturi tiče, prva jezgra do 52 C, druga do 63-64 C, PWM do 68 C. I HTT, NB, SB množitelji u BIOS-u su smanjeni na 3.