View Single Post
Staro 30.05.2008., 07:21   #249
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor marko_1 Pregled postova
Istina da su "pretvrdi", pogotovo mali polo... Precijenjeni hmm, i to ali kvalitetu necu spominjati, u mojoj familiji svi skoro voze VW i problema sa npr. motorom nismo imali nikad (brisaci i akumulator ne racunam pod probleme), po mom mišljenju je škoda best buy, omjer uloženo - dobiveno, auto je zvijer, a nova octavia ili RS je mrak, kvaliteta je isto vrhunska a potrosnja mala... Npr. Octavia RS nova sa malo boljom opremom je oko 182k kn, a golf 5 GTI 194k kn + oprema, dakle oko 225k km (puno je, ali kako auto ide / izgleda ajoooj)... E zaboravih, vozio sam se u "tojoti" avensis , 100 i nes KS, bio sam suvozac, iskreno auto mi se iznimno dopao, od vanjskog izgleda do interijera i performanse mi se cine zadovoljavajuce...

Nego kaj je onda sa ovim zakonom poslije 11?
Ma koji mrtvi VW....

Ovaj tvoj tekst me podsjetio na jedan genijalan clanak u jednim jos genijalnijim novinama. Uglavnom za umrijet od smija. Recimo ekvivalent tomice u auto novinarstvu... Uglavnom:

na testu 4 auta. Megane F1, mazda 3 msp, 130 i ta octavia RS. Zakljucak testa: Svi auti su dobri, ali pobjedu moramo dati skodi zbog velkog gepeka. I onda jos 5 redova o genijalnom gepeku. Mislim da kupujem auto u toj kompaktGT klasi onda ga sigurno nebi kupio zbog gepeka.

Isto tako je cijela VW gama vozila losa i konkurencija je bolja tri puta. Sva konkurencija.

Gledati nove aute po kolicini kvarova je u najmanju ruku debilno. Mislim tako gledaju na aute bas oni priglupi ljudi kojima se svaki dan smijem. Par puta na dan. Novi auto ima garanciju i u tom periodu ti puca ona stvar, nakon toga je pitanje srece i tvog ponasanja prema autu. Kupio ti kiu, renaulta, BMWa, isti ti je vrag. Znam ljudi koji nisu imali jednog kvara na 400 000km u pugu 406, a znam za covjeka koji je pred salonom zapalio novog BMWa jer nije mogao izac na kraj sa njim i poludio je.

To kad vozac VWa kaze da je VW super auto jer se ne kvari mi je isto ko kad mi neko kaze da diesel tenesice najdulje traju . tak da... A uostalom obratite paznje na svoje susjede kolko sraufaju po svojim autima po mogucnosti VWovima i sve ce vam biti jasno... Na srecu poznam ih dovoljno pa znam kolko su pod haubom, tak da se i nemaju bas sa cime pohvalit. Uostalom barem se nemogu pohvalit da su najpouzdaniji na cesti (toyota ftw). Izvlaciti zakljucke o pojedinom automobilu dok niste sjeli za volan doticnog je nemoguce. Neko voli tvrdje aute, neko mekse, al sigurno je jedno da nitko nece kupiti VWa zato sto je probao konkurenciju. Kupit ce ga zato sto mu je susjed Štef/Mujo reko da su to dobra kola i da ih u nemačkoj svi voze. Cak i sam precednik. A to je prica za neki drugi puta. Nasrecu imao sam priliku voziti valjda 80% popularnih auta u kompakt klasi i neznam kojeg bi kupio da si kupujem novi auto, al nebi to bio niti golf, niti astra, a cisto sumnjam da bi bila ili octavia... Japance bi isto odbrusio cisto zbog toga sto im je kokpit koma jeftin, makar opet mazda 3 je prekrasan auto. Volvo c30 bi mi bio moguci izbor al 150 000kn za malo opreme i samo 100ks... pretjerali su ga malo . al zato zgleda extra , a naime i novi c4 se sprema pa treba i to pricakat i vidjet kako zgleda...

EDIT: jednu stvar sam zaboravio. Jedna prednost golfa. Starijih modela, dakle mk 1 i 2. Pa cak i 3. Dostupnost djelova. To je valjda najjeftiniji auto za odrzavat. Bas pravi auto za ''škrce'' . Mislim djelovi za taj auto su bezobrazno jeftini. Frend nedavno kupio haubu, prednji far i hladnjak za nekih 500kn. Tip top stanje. nisam mogao vjerovat. Zapravo jos uvjek mislim da je malo reko nize nego sto je, al dobro. Jefitni su da ga sljivis, a i dostupni. Cak mozes doc na kisok tiska; Dobar dan, molim 24 sata, kutiju pljugi i alternator za golfa. hvala.
Fleks je offline