View Single Post
Staro 29.05.2008., 16:57   #1
devil_kc
geek.
Moj komp

devil_kc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
snovi o htpcu:)

posto vrlo vjeorjatno kroz par dana moji kupuju lcdtv(neki full hd samsung) malo sam se upustil u slaganje htpc-a. lijep tih i hladan. to bi trebal biti.
prva stvar- kutija(i najskuplji dio racunala) - Kućište Antec FUSION, Desktop tower, mATX, 5,25" vanjski utor 1, 3,5" unutarnji utor 3, USB 2, FireWire 1, Napajanje 430 W, Hlađenje 2 ventilatora, srebrno-crna, VFD display
dosta skupo, ali predivno i jako nahvaljeno na netu. kakva su vasa iskustva?

procesor: CPU AMD Athlon X2 BE-2350, AM2, box
nisku power consumption, navodno hladan. neznam kolko je tih box kuler amdov- uzet neki drugi? koji?

ploca: MB Gigabyte M68SM-S2L, sAM2, GeForce 7025, VGA, DVI, FW, LAN, mATX
ovo je bilo vise napamet. mATX i am2. prva mi ta pala u oko. o njoj nisam na netu cital.

ram: DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5
mislimda se tu bas nema kaj puno za reci. netreba brz ram. niti neki sa OC kvalitetama.

mrezna bezicna: D-Link DWL-G520 (108Mbps), Wireless PCI Adapter, 11/54/108Mbps
imam ju u svom desktopu, radi savrseno na linuxu, atheros cip. tu nema govora o nekoj drugoj.

tv kartica: TVT HAUPPAUGE WINTV PVR-150 MEDIA CENTAR KIT
mozda preskup i zivi na staroj slavi ali opet, provjerneo radi na linuxu,a to mi ej ipak najbitnije. i ima daljinski, kaj je jako bitno iz ocitih razloga

graficka: Gainward Bliss 8600GT HDMI silentFX 256Mb 128bit, DDR3 , DVI-I+VGA+HDMI, Core : 540 MHz, Mem FQ : 1400 MHz
e tu imam mjesta za korekcijau. na racunaliu nece biti ni govora o ikaovj igri ali oa je pasivka i ima hdmi. sto mi je bitno. ima koji ati koji je pasivan i ima hdmi? nisam puno trazil. priojedlozi?

na racunalu bi se vrtil linux MCE koji se temelji an kubuntuu. tak da to uzmite u obzir.
sad vidimd a nisam diska stavil. imate kakav priojedlog za nekaj tiho? 6400AAKS?
max bi bilo nekih 4500kn. ovo gore ka sam j ankucal(bez diak je 3831kn iz raznih ducana. nije mi tolko bitno da bude isti ducan iako bi bilo dobro. ajde molim vas pomozite mi(sanjat ako nista drugo)