Tema: dvb-t antena
View Single Post
Staro 29.05.2008., 14:57   #11
generic548
Registered User

Datum registracije: May 2008
dvb-t signal

Pozdrav stručnjacima...

Novi sam u ovome, pa da pitam nekoga tko zna. :-)

Naime, pribavih LCD televizor Sony 37P3000/3020 koji ima ugrađen "digitalni tuner" kako bi zamijenio neku staru kantu iz vremena kad još ni SCART nije postojao. Prijem preko postojeće antene (krovna antena koja do mene dolazi kroz cijelu zgradu) je i na starom televizoru bio loš, a na novom je još gori.

Naravno, odmah sam pomislio da je dvb-t rješenje za moje probleme, ali Sony u digital modu ne pronalazi apsolutno ništa (u analognom modu pronađe ponešto, ali uglavnom loše - gledljivo, ali loše).

Moje pitanje je: što mi treba da upogonim dvb-t na tom televizoru? Napomene: postojeću krovnu antenu i instalaciju ne mogu dirati/mijenjati jer nemam pristup na krov. U prostoru u kojem je televizor sam sa svih strana ograđen betonom, osim malog prolaza na sjever-sjeveroistok. Lokacija je Zagreb (sjever), Ksaver (Mihaljevac).

Što mi treba? Sobna DVB-T antena? Aktivna ili pasivna? S pojačalom ili bez njega? Koliko dB? Treba li mi dvb-t reciever s obzirom da telka ima "digitalni tuner"? Čisto za orijentaciju, u istom prostoru radio signal hvatam kako-tako s običnom pasivnom žica-antenom koju sam dobio u paketu s nekom starom Hauppauge tuner kartiom za komp.

Isprike za trivijalna pitanja, ali kao što rekoh, nov sam u ovome pa da pitam nekog tko zna...
generic548 je offline   Reply With Quote