View Single Post
Staro 29.05.2008., 11:46   #111
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
postoji li neka "garancija" da će cijena plina neko vrijeme biti na sličnoj razini....
Od pocetka teme sam jasno objasnio zasto Metan ne ovisi kao LPG od crnom zlatu i ne treba nikakvu preradu/obradu pa preleti ponovo. Metan je zbog toga najsigurniji po pitanju cijene.

Manje je znano cak i auto dilerima, ali kod dosta EU auto modela moguce je naruciti podnu instalaciju sa zemnim plinom. Boyski primjera radi - ali vjerovatno i svaki bolje povezan i sposoban instaler - moze tvornicki saznati trenutno stanje takve mogucnosti. Pocetkom 2000. Nekoliko EU imena je imalo takvu mogucnost. Za pretpostaviti je da se lista mogla samo povecati. Stvar je manje poznata i skuplja, pa zbog toga vrlo malo dolazi kao pomisao vlasnicima kad kupuju novi auto.

Ako uzmemo u obzir neradnicku pokvarenost naseg aparata, i samo cinjenicu kako se odnosti prema vlasnicima alternativnih izvora... nema uopce sumnje ako bi se LPG broj vlasnika poceo "nezdravo" povecavati da ce drzava brzo povuci "zastitne mehanizme" da ih kazni. Zalosno ali i realnost. Osim toga, LPG je i dalje vezan za crno zlato pa to dugorocno daje razloga za povecanje.

Jedina mana ostaje solisticka punionica, no ako si Agramerac, ne vidim nikakvih prepreka. Zbog svega ovoga jos od pocetka naglasujem da je Metan bolji izbor ako se vec ide u investiciju. Istina, skuplji je, bit ce vise posla i ako nije tvornicka ugradnja, uzet ce vise mjesta... ali i dalje po meni najbolja stvar i po ustedi i po ekologiji.

8
Visage je offline   Reply With Quote