Zaključak
Evo za kraj samo par riječi... Nadam se da je svak mogao izvući nešto korisno iz ovog reviewa jer je (bar mislim) dosta stvari detaljno opisano. Jedino što ploči možemo zamjerit je nedostatak bundlea i najveći minus je pokupila s tim što nemamo neki popratni OC software osim ClockGena a on svakako nije ni blizu pravog programa namjenjenog baš za takvu ploču kao npr. Abit sa svojim uGuru-om. Layout je riješen savršeno i ne pronalazim veće greške osim neimanja bar jednog eSata konektora kao i dodatno spajanje zvučne kartice preko priloženog kabela koje je uistinu glupo izvedeno. Hlađenje je također super riješeno pogotov kad je u pitanju north brige ali i naponska jedinica dok je south bridge ostao osakaćen. BIOS je malo kompliciraniji od drugih brandova no ukoliko se upoznate bolje s njim možete vašu memoriju dovesti do savršenstva ali ne samo i nju. X38 chipset svakako nije namjenjen za ganjanje visokog FSB-a pa će clockere koji imaju dual core procesore sa visokim FSB zidom ploča razočarati no takvi sigurno neće gledati na ploču sa X38 chipsetom. Za neki primjereniji OC ploča je dušu dala a i FSB od 520MHz nije baš mal za ovaj chipset stoga je ploča, pogotovo za tu cijenu , odličan izbor za sve vlasnike Quad ili pak C2D procesora koji imaju niži FSB zid.
Pozitivno
- Cijena
- Dobar layout
- Digitalna regulacija napona
- Hlađenje
- Jako dobre OC i tweaking mogućnosti
- 2 mrežne kartice
- SATA portovi okrenuti za 90°
- Odličan BIOS (al ne baš i jednostavan)
- Power / Reset gumići na ploči (i jednostavan CCMOS preko njih)
Negativno
- "Siromašan" bundle za ovaj rang ploče
- Nema nijedan eSATA port
- Kopče za memoriju se nemogu otvoriti bez predhodnog skidanja grafičke
- DFI-u fali pravi software (za OC/regulaciju ventova)
Zahvalio bih se još jednom članu Ghovna što mi je ustupio procesor i matičnu na mučenje kroz ova dva tjedna.
Nadam se da sam ispravio par grešaka iz
predhodnog reviewa i da je ovaj puno zanimljiviji i čitljiviji.
Pohvale, prijedlozi, pokude - sve je dobrodošlo stoga, nemojte se sramit pitat/kritizirat.