Citiraj:
Autor Hamm
Zakon od 0 promila je budalaština. Osoba koja je maksimalno ne odgovorna sjesti će za volan s alkoholom u krvi bez obzira na zakon. Većina ljudi ako je u pitanu 0,5 promila popit će pivu ili dvije i to je to. A zbog tih ne odgovornih osoba veći broj odgovornih vozača ne može popiti pivicu vani.
|
Ovo sto si napisao je glupost. Svakom, ali bas SVAKOM se vec od pol litre pive smanje refleksi. SVAKOM. Za volanom se to vidi 10x vise nego dok hodas. To sto si priseban i lijepo ti je neznaci da si za vozit.
Naravno druga je stvar kad pivu popi balo od 18 godina i vozi i kad popi pivu neko od 50 godina i vozi...
Citiraj:
A kazne tipa 10000kn za prebrzu vožnju opet nemaju smisla jer ako netko ima para vozit će se kako god i fakat mu nije bed to platiti.
|
Te masne kazne koje ti opale na ravnoj cesti tipa ljubljanska jer vozis 90 NA RAVNOM 5 KM DUGOM cestovnom prostranstvu sa x traka je teska debilana i to je jasno svakom da nema smisla. Najveci gust je drotu postavit kameru na ravnici na aleji bologne i smijat se kako je nekog opalio po djepu. Sad se svi vozimo 70 sto ima svrhe isto kolko i lijecenje narkomana...
al opet to je ista stvar ko i sa 23h. Sigurno i to ima razloga.
Citiraj:
Statistika govori svoje od uvođenja zakona ako se ne varam nema smanjenja nesreća sa smrtnim slučajevima. Isto je zanimljivo da Hrvatske ceste zbog dotrajalosti i loših izvođenja radova nikada nisu krive za nastale nesreće.
|
Nije stvar da te balonja iza 23 pred ekipom kad stisne gas u 1. ubije, nego je isto stvar u tome da kolko je takvih balavaca nekom razbilo auto. Na moje oci ja sam vidio pred sobom 7-8 slucajeva. Nemora svaki sudar biti sa smrtnim posljedicama...
Citiraj:
Apsolutno sam za strogo kažnjavanje vozača koji npr sa dva promila propizde kroz crveno i pokupe nekog...ako ubiju a bože moj tu je zato zatvor, doživotno oduzimanje vozačke itd..
|
Ma kakve stroge kazen. Kastracija i samo kastracija. Jebo me pas ako ja to nebi uveo, pa da vidimo...
Citiraj:
Autor Foxman
Za prebrzu vožnju ja mislim da je ljek upravo skupo gorivo... bome od kad je otišlo na 9kn se vozim fino i po propisima, jbg 100km više za istu lovu mi znači,..
|
E vidis to je problem. od kad je dizel skup svi opelasi i golfasi u svojim uljaricama jos vise koče promet. Kretanje na kuplungu i voznja u 5. bez gasa je ista opasnost u prometu ko i onaj vec zvrijedan majmun sa 18 godina petkom navecer. Tak da skupo gorivo i nije neki lijek.
Citiraj:
Autor Renesis
Ja jesan mlad vozač, ali ovaj zakon o iza 23h je bezveze. ja osobno nevidim niti jednu pozitivnu stvar kod tog zakona. šta se tiče 100ks, isto mi nije nešto. koliko ljudi znam da imaju samo jedan auto doma. i to kakvu limuzinu od cca 110-120ks. i što sad? čovjek mora čekat još 2 godine da počne vozit?
alkohol? do 0.5 mislin da nema problema, iako ja nikad ne pijen niš dok vozin.
|
Sorry stari al ja bi ti skeljio kaznu da se smrznes. Ajde da ides sa posla, al koj se quratz imas vozit po noci ako ti pise ZABRANA voznje??
Citiraj:
Autor RAK
Možete vi dramiti o lošim zakonima koliko god hoćete. Nisu oni loši, nego je provedba loša. Svi ti zakoni bi trebali doprinjeti boljoj sigurnosti u prometu. Problem je u (ne)kulturi vozača. Ta kultura se ne uči od drakonskih zakonskih kazni i propisa nego od roditelja, škole i društva. A poučak jednog sociologa keže da nema kulture dok se preci u 3 naraštaja nisu kupali u kadi i srali u zahodsku školjku.
|
Upravo to. Neko ko se spustio sa brda i cuvao ovce do prije 2 tjedna nemoze biti kultiviran vozac u prometu...
Citiraj:
Onaj dio o snazi auta je sasvim pozitivan. Jedino bi stvar trebalo ograničiti na godine vozača. I to iz vrlo jednostavnog razloga. Sa 17,5 godina položi vozački, pola godine ne vozi nikako, daljnjih godinu iznimno kada mu roditelji dopuste i još godinu redovito vikendom. U to vrijeme nije naučio baš ništa osim da se što prije ižiiv na autu u ograničenom vremenu dok ga posjeduje.
|
Upravo sam to i ja napisao. Problem je sto djeca ne voze na dnevnoj bazi nego petkom navecer nazicaju kljuceve i ajmo peglaj prvo gasiranje po ulicicama kvarta, pa kasnije prema jarunu... A tak se nitko nije naucio vozit...