Citiraj:
Autor Vin EuroDizel
zasto ja imam iste temperature na 3.06GHz i stock naponu kao i na 3.515GHz na 1.375V, u idleu IDENTICNE; u loadu 3 stupnja vece. Enigma, jeli?
|
Baš si zabrijo a bilo bi bolje da malo promućkaš glavom zašto je to tako ?

Čovječe, imaš dobar cooler koji može akumulirat taj višak topline što se stvori dizanjem fsb-a ili samim povećanjem brzine procesora.
Stavi si origigi cooler na taj procesor i ocaj ga sa dizanjem fsb-a bez dizanja voltaže i onda ponovo probaj tupit ovu priču...
Isto tako, isključi si automatsku regulaciju na ventu od origigi coolera i stavi recimo fixno 1500rpm-a pomoću nekog potenciometra i opet probaj ocat bez dizanja voltaže...
Šta bi ti pomislio kad bih ti ja evo rekao da moj proc na stock i na 2,64GHzGHz ima iste temperature i to sa smanjenom voltažom ( 1,225v ) a opet je moguće i da na 2,64GHz ima 5-6C veće temperature ? Enigma, a ?
Pa tako 440x6 manje grije procesor nego 330x8 zbog isključenih množitelja i sve to sa 1,225v fixno.
Ima puno kombinacija međutim kao što je to netko već rekao ako su uvjeti hlađenja fixni/identični bilo koja promjena brzine procesora na višlje uzrokuje veću temperaturu a sasvim je druga priča što imate dobre coolere.