View Single Post
Staro 28.05.2008., 09:36   #46
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Zakon od 0 promila je budalaština. Osoba koja je maksimalno ne odgovorna sjesti će za volan s alkoholom u krvi bez obzira na zakon. Većina ljudi ako je u pitanu 0,5 promila popit će pivu ili dvije i to je to. A zbog tih ne odgovornih osoba veći broj odgovornih vozača ne može popiti pivicu vani.

Stoga je to jedan veliki bull crap. Isto stoji i za zakon da nema voženje poslije 23h.

To je bila shmea u Velikoj Britaniji da su bircevi točili alkohol do tipa 23h. Pet minuta prije prestanka palio se znak "last call for alcohol" i tada su se svi masovno nakrcavali cugom što je rezultiralo pijanstvom. Kada su maknuli zakon skužili su da im populacija nije više pijana jer u 5min u sebe ne nakrcaju pet piva i tri pelina. Naravno pijanstvo je za sobom povuklo i fizičke obračune itd...pogađate da ih sada ima manje.

Sami zakoni u RH po pitanju vožnje i sigurnosti na cestama ne štite vozača niti im pomažu. A kazne tipa 10000kn za prebrzu vožnju opet nemaju smisla jer ako netko ima para vozit će se kako god i fakat mu nije bed to platiti.

Statistika govori svoje od uvođenja zakona ako se ne varam nema smanjenja nesreća sa smrtnim slučajevima. Isto je zanimljivo da Hrvatske ceste zbog dotrajalosti i loših izvođenja radova nikada nisu krive za nastale nesreće.

Apsolutno sam za strogo kažnjavanje vozača koji npr sa dva promila propizde kroz crveno i pokupe nekog...ako ubiju a bože moj tu je zato zatvor, doživotno oduzimanje vozačke itd..

Sve u svemu zakon kod nas nije tu da se stvori neka sigurnost nego da se ubere što više novaca.

Lp
Hamm je offline